27.05.2024
Телеканал NTD

Хусити заявили, що арештували «членів шпигунської мережі США та Ізраїлю»

Хусити заявили, що арештували «членів шпигунської мережі США та Ізраїлю»

Єменські хусити оголосили, що арештували понад десять членів «американсько-ізраїльської шпигунської мережі» в Сані. Так вони назвали..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Єменські хусити оголосили, що арештували понад десять членів «американсько-ізраїльської шпигунської мережі» в Сані. Так вони назвали працівників агентств ООН, яких затримали в країні за кілька днів до цього.

Згідно з телевізійною заявою керівника розвідки хуситів Абдель Хакіма аль-Хайвані, до мережі нібито входили колишні працівники посольства США в Ємені, які збирали інформацію про безпеку, військовиків, економічні й політичні аспекти країни.

Останні три роки хусити утримували приблизно 20 єменських працівників посольства США в Сані. Саме диппредставництво перестало працювати у 2014 році.

[Абдель Хакім аль-Хайвані, представник хуситів]:

«Після того, як на початку 2015 року посольство США залишило столицю Сану, елементи шпигунської мережі не припиняли виконувати ту ж підривну програму під прикриттям міжнародних організацій та організацій ООН».

Представники ізраїльського уряду та Держдепартамент США поки що ситуацію не прокоментували.

Водночас представник ООН Стефан Дюжаррік заявив, що організація домагається звільнення 11 затриманих співробітників, які працюють у п’яти різних агентствах ООН та представництві ООН у Ємені.

За його словами, ООН дуже стурбована розвитком подій та вимагає від хуситів роз’яснень щодо того, чому затримали її співробітників.

Останніми місяцями хусити також атакували судна в Червоному морі, заявляючи, що роблять це через солідарність із палестинцями в умовах війни в Секторі Гази. У відповідь США та Велика Британія завдавали авіаударів по об’єктах бойовиків. Також західні союзники почали патрулювати море.
Коротке посилання на цю сторінку:

Хусити заявили, що арештували «членів шпигунської мережі США та Ізраїлю»Філіппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріГантер Байден прибув на перше слухання в кримінальній справіЖителі півдня США відгороджують будинки мішками з піском, рятуючись від повеніЄвропа потерпає від виснажливої спекиНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерівВибухом закінчився запуск розвідувального супутника КНДРУкраїна й Молдова почали переговори про вступ до ЄвросоюзуУ США підтвердили другий із квітня випадок зараження людини пташиним грипомТуристів евакуювали з Нової Каледонії на військових літаках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: