08.03.2024
Телеканал NTD

У Мексиці застрелили жінку-мера невдовзі після обрання першої в країні жінки-президента

У Мексиці застрелили жінку-мера невдовзі після обрання першої в країні жінки-президента

Дев'ятнадцять куль випустив стрілець у жінку-мера мексиканського міста Котиха. Під обстріл також потрапив охоронець. Від поранень..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Дев’ятнадцять куль випустив стрілець у жінку-мера мексиканського міста Котиха. Під обстріл також потрапив охоронець. Від поранень обоє померли в лікарні. Убивство сталося невдовзі після того, як Клаудія Шейнбаум стала першою жінкою-президентом Мексики.

За даними прокуратури штату Мічоакан, у Йоланду Санчес і її охоронця стріляли з автомобіля, що рухався повз. Після нападу зловмисники одразу втекли. Більше жодних подробиць не повідомляють. Відомо, що стрільців розшукують.

Санчес стала мером у 2021 році. З перших днів роботи вона отримувала погрози від бандитів.

[Адріан Лопес Соліс, генпрокурор штату Мічоакан]:

«На адресу працівників адміністрації надійшли погрози. Злочинці вимагали від мера, щоб армія та Національна гвардія не виконували завдання щодо гарантування безпеки й щоб мер завадила федеральним силам вжити цих дій».

Санчес не підкорилася цим вимогам.

[Адріан Лопес Соліс, генпрокурор штату Мічоакан]:

«Усі сили безпеки та юстиції зобов’язані бути присутніми за необхідності. Проблеми в Котисі та прилеглих містах пов’язані з тим, що злочинні угруповання борються за ці території».

Санчес уже стикалася віч-на-віч з бандитами. Торік її викрали під час візиту до сусіднього штату Халіско. Мера знайшли за три дні. Припускають, що викрадення організувала банда «Картель нового покоління Халіско».

Убивства політиків у Мексиці стаються постійно. Так, загальні вибори 2024 року стали найкривавішими в історії країни. За час виборчої кампанії було вбито 39 кандидатів на різні посади.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мексиці застрелили жінку-мера невдовзі після обрання першої в країні жінки-президентаКенія відправила до Гаїті 400 поліціянтів на боротьбу з бандитамиГана відкриває перший завод із перероблення золота після століть видобуткуООН: у світі стало 120 мільйонів біженців та переселенцівКамала Гарріс назвала кандидата на посаду віцепрезидента від демократів17 тисяч паломників урятували в індійських ГімалаяхІлон Маск переносить штаб-квартири X та SpaceX з Каліфорнії до ТехасуНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерівУ Греції лісові пожежі поширилися через ураганний вітерУ Словаччині потяг урізався в автобус — є жертви

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: