27.07.2024
Телеканал NTD

Рекорд Книги Гіннеса: інсталяцію з 3000 лампочок із сонячними батареями зробили в ОАЕ

Рекорд Книги Гіннеса: інсталяцію з 3000 лампочок із сонячними батареями зробили в ОАЕ

Ця сяйна інсталяція, що має форму національного дерева Об'єднаних Арабських Еміратів, потрапила до Книги рекордів Гіннеса...

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Ця сяйна інсталяція, що має форму національного дерева Об’єднаних Арабських Еміратів, потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Її створили школярі з Дубая. Вони зібрали інсталяцію із 3000 лампочок, що працюють від маленьких сонячних батарей. Рекорд зафіксували представники Книги Гіннеса.

[Емма Брейн, представниця Книги Гіннеса]:

«Це абсолютно новий рекорд. Треба було встановити 2000 лампочок, і вони мали горіти п’ять хвилин. Але лампочок було 3000, і це неймовірно. І дуже приємно те, що це проєкт зі змістом».

Школярі створили інсталяцію, щоб привернути увагу суспільства до того, що зараз у світі багато хто живе без електрики. Також діти нагадали про те, що важливо дбати про природу.

[школярка]:

«Якщо змінювати світ на краще замолоду, то це надихне змінювати його на краще й тоді, коли ми подорослішаємо й станемо соціально відповідальнішими».

Національне дерево ОАЕ називається гаф. Воно поглинає багато вуглецю, переробляючи його на кисень.

Усі 3000 лампочок із сонячними батареями, з яких сформовано дерево гаф, передадуть філіппінському селу, де немає електрики.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рекорд Книги Гіннеса: інсталяцію з 3000 лампочок із сонячними батареями зробили в ОАЕДубай створив найглибший у світі басейн у вигляді затонулого містаКубинський склодув-самоук перетворює відходи скла на твори мистецтваОнігірі — душа японської кухніНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонВпливовій жінці-вікінгу присвятили виставку в ДаніїВ Іспанії відроджують дзвонарствоВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніНезвичайна інсталяція: відеопортал зв’язав Нью-Йорк із Дубліном

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: