27.05.2024
Телеканал NTD

Непальська альпіністка побила рекорд з найшвидшого сходження на Еверест

Непальська альпіністка побила рекорд з найшвидшого сходження на Еверест

Непалка Пхунджо Джхангму Лама побила світовий рекорд серед жінок із найшвидшого сходження на Еверест. Вона дісталася..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Непалка Пхунджо Джхангму Лама побила світовий рекорд серед жінок із найшвидшого сходження на Еверест. Вона дісталася від базового табору до вершини за 14 годин 31 хвилину. А на сходження та спуск загалом пішло 24 години 26 хвилин.

[Пхунджо Джхангму Лама, альпіністка]:

«Люди з усього світу мене підтримували й писали добрі побажання. Завдяки цьому мені вдалося досягти вершини Евересту, чому я дуже рада».

У Пхунджо це вже другий рекорд. Перший вона побила 2018 року, коли підкорила Еверест за 39 годин 6 хвилин. Але 2021-го мусила віддати титул гонконгській альпіністці Цан Іньхун. Та здійснила сходження та спуск за 25 годин 50 хвилин. Тепер Пхунджо знову стане рекордсменкою Книги Гіннеса.

Альпіністка поки що не будує нових планів.

[Пхунджо Джхангму Лама, альпіністка]:

«Я провідник. Моя єдина мета — привабити до Непалу якнайбільше іноземців і з усією відповідальністю їх супроводжувати. Поки що я не маю ні проєкту, ні планів установити якийсь рекорд. Але якщо виникне можливість чи якась ідея, я щось зроблю».

Еверест — найвища вершина світу. Її висота — понад 8840 метрів. Альпіністи спочатку підіймаються до базового табору — південного чи північного. Південний стоїть у Непалі на висоті 5364 метри. Там альпіністи кілька днів акліматизуються, а вже потім починають сходження.
Коротке посилання на цю сторінку:

Непальська альпіністка побила рекорд з найшвидшого сходження на ЕверестНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніНовий гігантський твір художника Сейпа привертає увагу до мігрантівХудожник, який першим став зображати усміхнених людейВ Іспанії відроджують дзвонарствоВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніКоролівські сукні та лист Рінго Старра: стартують аукціонні «Класичні тижні»Дизайнер переробляє політичні банери на сумки-шопериДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїВиставку в Лондоні присвятили захопленням британців

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: