27.10.2024
Телеканал NTD

Незвичайна інсталяція: відеопортал зв’язав Нью-Йорк із Дубліном

Незвичайна інсталяція: відеопортал зв'язав Нью-Йорк із Дубліном

Відеопортал, що зв'язує Нью-Йорк із Дубліном, приваблює людей по обидва боки Атлантики. Скульптурна композиція відкрилася 8..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Відеопортал, що зв’язує Нью-Йорк із Дубліном, приваблює людей по обидва боки Атлантики. Скульптурна композиція відкрилася 8 травня, а 13-го відеозв’язок тимчасово відключили. Причиною стала неналежна поведінка деяких людей.

Тепер портали в обох містах оточують загородження. Поруч чергує поліція. Екрани обладнано датчиками. Якщо хтось підійде надто близько, зображення стане розмитим з обох боків.

Утім, більшість людей доброзичливо вітає одне одного, фотографує чи просто дивиться.

Цей житель Нью-Йорка щойно помахав сестрі, яка зараз у Дубліні.

[Ноа Краузе, житель Нью-Йорка]:

«Це чудово. Сестра випадково опинилася в Дубліні. Ми знали, що портал десь поруч, і подумали, як добре скористатися цим та побачитися. І це дуже кумедно».

Відеопортал до вподоби й туристам.

[Флоріан Айзен, турист із Німеччини]:

«Це чудовий експеримент — пов’язати два міста одне з одним. Люди в Нью-Йорку та Дубліні перебувають далеко одне від одного, але пов’язані одне з одним. Думаю, це щось дуже особливе, чого ніхто раніше не бачив».

[Джил Друбі, туристка зі штату Міннесота, США]:

«Чудово бачити людей, які живуть дуже далеко й водночас відчувати з ними зв’язок. Це просто дивовижно».

Інсталяцію створив литовський художник Бенедиктас Гіліс. Такі у 2021 році встановлювали у Вільнюсі та в польському Любліні. Проєкт був успішним, тому його повторили.

Відеопортал Нью-Йорк–Дублін стоятиме до осені. Години відеозв’язку обмежені. У Нью-Йорку трансляція триває із шостої ранку до четвертої вечора. У Дубліні — з одинадцятої ранку до дев’ятої вечора.
Коротке посилання на цю сторінку:

Незвичайна інсталяція: відеопортал зв’язав Нью-Йорк із ДубліномВиставку в Лондоні присвятили захопленням британцівФранцузи змінюють свої сирні вподобанняТвори мистецтва з обрізків робить єгипетський теслярДва неопубліковані тексти пісень Боба Ділана виставлять на торги в Нью-ЙоркуІракський перукар створює картини з волосся клієнтівМіжнародний день бджіл: як вивчають цих комах із часів ГалілеяПрованська гра петанк, як і раніше, популярна у ФранціїРекорд Книги Гіннеса: інсталяцію з 3000 лампочок із сонячними батареями зробили в ОАЕЗахопливі перегони на човнах-драконах влаштували в Гонконгу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: