27.11.2024
Телеканал NTD

Ріші Сунак призначив дату дострокових загальнонаціональних виборів

Ріші Сунак призначив дату дострокових загальнонаціональних виборів

[Ріші Сунак, прем'єр-міністр Великої Британії

Дата завантаження: 2024-07-27

video

[Ріші Сунак, прем’єр-міністр Великої Британії]:

«Зараз для Великої Британії настав час обрати своє майбутнє».

Прем’єр-міністр Великої Британії призначив дострокові загальнонаціональні вибори на 4 липня. Він також звернувся до короля з проханням розпустити парламент. Чарльз III це зробив.

Водночас, за опитуваннями, нині є велика ймовірність, що консерватори програють після 14 років перебування у владі.

[Ріші Сунак, прем’єр-міністр Великої Британії]:

«Найближчими тижнями я боротимуся за кожен голос. Я заслужу вашу довіру. І я доведу вам, що тільки консервативний уряд на чолі зі мною не поставить під загрозу нашу важко зароблену економічну стабільність».

Згідно з британськими законами, вибори мали пройти не пізніше ніж у січні 2025 року. Попередні були 2019-го. Аналітики очікували, що вибори призначать на осінь, але Сунак вирішив провести їх раніше. Це ризик, бо зараз в опитуваннях громадської думки Консервативна партія відстає від Лейбористської на понад 20 відсотків.

Зменшити розрив не вдається, попри те, що, згідно з недавніми даними, інфляція в країні впала до трирічного мінімуму. Водночас зниження інфляції було головною передвиборчою обіцянкою Сунака.

Лідер лейбористів Кір Стармер заявив, що голосування стане можливістю покласти край хаосу в консервативному уряді Сунака.

[Кір Стармер, лідер лейбористів]:

«Хай би там що казали й робили, ці вибори стануть можливістю для змін».

Переможцям виборів доведеться попрацювати над економікою, яка, схоже, застрягла в колії повільного зростання. Високий рівень боргу може обмежити здатність наступного уряду досягти значного економічного відновлення.

[жителька Великої Британії]:

«Я не знаю. Насправді не знаю. Я не довіряю нікому з них, тож не знаю».

[житель Великої Британії]:

«Щиро кажучи, я відчуваю, що вже давно настав час. Ситуація стає трохи затягнутою. Здається, що нічого не змінюється. Що скоріше, то краще».

[жителька Великої Британії]:

«Що ж, мені дуже приємно чути, що в нас загальні вибори. Настав час, щоб люди справді вийшли та проголосували. Це дуже важливо. Людям треба дістатися виборчих дільниць. Чудово».

Коротке посилання на цю сторінку:

Ріші Сунак призначив дату дострокових загальнонаціональних виборівПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»Депутата Європарламенту відпустили з в’язниці, щоб він склав присягуУ Великій Британії затримали підозрюваного в убивстві дружини та дочок коментатора BBCУ Балтіморі відбуксирували вантажне судно, що зруйнувало містНарендра Моді втретє поспіль стане прем’єр-міністром ІндіїУ Сінгапурі усувають наслідки розливу нафтиРіші Сунак обіцяє подвоїти депортацію нелегалів до РуандиПоліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальниківТайфун «Гаемі» налетів на Тайвань: 3 людини загинули, понад 200 постраждало

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: