19.07.2024
Телеканал NTD

Екстремальна спека оголила руїни стародавнього міста

Екстремальна спека оголила руїни стародавнього міста

Незвичайна пам'ятка з'явилася на Філіппінах через тривалу спеку. Зазвичай із цих стародавніх руїн у провінції Нуева-Есіха..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Незвичайна пам’ятка з’явилася на Філіппінах через тривалу спеку. Зазвичай із цих стародавніх руїн у провінції Нуева-Есіха видно лише верхівку хреста над водою. Але оскільки місцеве водосховище пересохло, руїни оголилися повністю, і їх можна дослідити.

Сюди вже ринули охочі це зробити.

[жителька Філіппін]:

«Почувши, що з’явилася затоплена церква старого міста Пантабанган, я розхвилювалася й захотіла її побачити, тому вирішила приїхати. Побачивши її на власні очі, я була вражена. Я не знала, що бувають такі місця».

[жителька Філіппін]:

«Я католичка. Мене одразу привабив хрест, тож ми приїхали».

Таке явище вже бувало раніше, але воно відбувається не щороку.

[місцевий рибалка]:

«Я рибалю тут зі шкільного віку, але бачив ці руїни всього тричі — у 2014-му, 20-му та 24-му році».

Водночас такі роки місцевим рибалкам вигідні. З риболовлею в посуху не дуже, зате вони за плату переправляють на човнах численних охочих подивитися на давні руїни.

[місцевий рибалка]:

«Зазвичай на риболовлі я заробляю 200 песо, але коли приїздять туристи, то отримую по 1500–1800 песо на день».

Водосховище на цьому місці створили в 70-х роках минулого століття. Жителів старого міста Пантабанган переселили.

Посушливий сезон на Філіппінах зазвичай триває з березня по травень. Але цьогоріч тут особливо спекотно. У країні скасовують уроки в школах та радять жителям уникати прямих сонячних променів. За даними метеорологів, тепловий індекс поки що триматиметься на рівні 45 градусів Цельсія.

Від екстремальної спеки зараз потерпають й інші країни Південно-Східної Азії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Екстремальна спека оголила руїни стародавнього містаУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Марш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСПрорвало греблю: зсув завалив поселення в Болівії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: