20.10.2024
Телеканал NTD

Проблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президент

Проблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президент

Недавно обраний президент Панами Хосе Рауль Муліно обіцяє розв'язати проблеми Панамського каналу. Торік він обмілів через..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Недавно обраний президент Панами Хосе Рауль Муліно обіцяє розв’язати проблеми Панамського каналу. Торік він обмілів через сильну посуху, і судноплавство обмежили. Через це країна втрачає прибутки.

Муліно закликає парламент схвалити закон, який дозволить адміністрації каналу побудувати велике водосховище.

[Хосе Рауль Муліно, новообраний президент Панами]:

«Ухваліть цей закон зараз, знайдіть спосіб, щоб Національна асамблея схвалила цей закон у першу чергу. Тоді адміністрація каналу зможе почати реалізовувати проєкт».

Якщо ініціативу схвалять, то будівництво водосховища триватиме п’ять років і коштуватиме 900 мільйонів доларів.

Муліно також планує побудувати велику залізницю й хоче зробити це найбільшим проєктом своєї адміністрації.

[Хосе Рауль Муліно, новообраний президент Панами]:

«Цей проєкт життєздатний. Залізниця дасть змогу перевозити вантажі та пасажирів, зокрема, звичайно, туристів. Ми хочемо прокласти маршрут, який буде важливим для міст у внутрішніх районах країни, де багато мандрівників».

Новообраний президент має намір створити команду фахівців, яка оптимізує інвестування іноземних компаній у Панаму. Він також розгляне можливість приєднання до південноамериканського економічного союзу Меркосур.

[Хосе Рауль Муліно, новообраний президент Панами]:

«Це дуже нам допоможе, а також одразу змінить зовнішню політику нашої країни».

Муліно — ексміністр безпеки. Він переміг на президентських виборах 5 травня, набравши 34 % голосів. Муліно балотувався від правої партії «Реалізація цілей». Нову посаду обійме 1 липня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Проблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президентБлінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція»Фермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіПрорвало греблю: зсув завалив поселення в Болівії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: