27.11.2024
Телеканал NTD

Спорт із собакою — новий тренд серед китайців

Спорт із собакою — новий тренд серед китайців

Власники та їхні собаки стрибають через автомобільні шини й разом проповзають під сітками на собачих перегонах..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Власники та їхні собаки стрибають через автомобільні шини й разом проповзають під сітками на собачих перегонах у Шанхаї.

Заходи, на яких люди й тварини разом долають перешкоди, у Китаї дедалі популярніші. У країні стає більше власників домашніх тварин. Також люди прагнуть активнішого способу життя.

Для багатьох учасників ці перегони — не просто розвага, а спосіб зміцнити зв’язок із чотирилапими друзями.

[Хун Фейвень, учасник, який посів третє місце]:

«Спочатку я ходив у спортзал і бігав лише для того, щоб схуднути. Але коли в мене з’явився собака, він і фізичні вправи стали частиною мого життя. І тепер без цього зовсім ніяк».

Чень І — засновниця LetsDog. Це щомісячний захід, у якому щоразу бере участь понад 100 осіб та їхніх вихованців. Вона каже, що такі розваги останніми роками проводять так часто, що сил її команді вже не вистачає.

[Чень І, організаторка заходу]:

«Спочатку ми організовували такі спортивні заходи для людей. Але зараз із комерційного погляду ринок домашніх тварин — це новий і найкращий шлях споживання. Нині він процвітає».

Споживчі витрати в Китаї загалом лишаються помірними в умовах тривалого спаду в секторі нерухомості та широкої макроекономічної невизначеності. Проте ринки домашніх тварин та спорту демонструють явне зростання.

Так торік майже 80 % китайських власників домашніх тварин зберегли або збільшили свої витрати на вихованців.

[Ялін Цзян, консультантка]:

«Китайські власники домашніх тварин безперечно шукають можливості й далі витрачати гроші на своїх вихованців, тому що, можливо, багато хто з них не має дітей».

Згідно з офіційними оцінками, до 2025 року обсяг китайського ринку спорту просто неба сягне 33 мільярдів доларів. Водночас 2023 року обсяг ринку домашніх тварин становив 39 мільярдів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: