19.07.2024
Телеканал NTD

Пакистану через навалу сарани загрожує нестача продовольства

Пакистану через навалу сарани загрожує нестача продовольства

Масштабна навала пустельної сарани загрожує пакистанцям нестачею продовольства. Зараз у фермерів йде посівна і збір овочів..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Масштабна навала пустельної сарани загрожує пакистанцям нестачею продовольства. Зараз у фермерів йде посівна і збір овочів та фруктів, і в цей час полчища шкідників знищують усе на своєму шляху.

[Халід Мехмуд Хохар, голова асоціації фермерів]:
«Загроза від сарани в кілька разів небезпечніша за коронавірус. Гадаю, що в сто, тисячу разів небезпечніша. Коли прийшла епідемія, у нас були зернові, овочі та інші продукти. Ніхто не засинав голодним».

За даними Державного управління з питань стихійних лих Пакистану, це сарана місцевого походження. У січні шкідники мали мігрувати до Африки, але почалися великі снігопади. Сарана відклала яйця тут.

Влада Пакистану в усій країні розгорнула операцію зі знищення шкідників. Від їхньої навали постраждало 50 округів. Міністерствам сільського господарства й продовольчої безпеки допомагає армія.

[Мохаммад Афзал, голова Управління з питань стихійних лих Пакистану]:

«Перший та другий тижні червня будуть для нас дуже небезпечними, бо сарана з Ірану та Маската (тобто з Оману) полетить до Пакистану. Проти неї до різних пустельних районів, які будуть у сарани на шляху, ми відправили вертольоти».

Армія виділила п’ять вертольотів і чотири літаки, щоб розпилювати інсектициди. Також залучено 5000 військовослужбовців.

[фермер]:
«На наші поля напало дуже багато сарани. Ми засмутилися й одразу ж повідомили односельців. За пів години прибули солдати й працівники міністерства сільського господарства й обприскали всю територію. Тож наш урожай від великих втрат урятовано».

Збройні сили планують виділити на допомогу фермерам ще шість літаків.

Навала сарани в Пакистані — це продовження масштабного лиха, яке почалося наприкінці минулого року в Африці. Науковці вважають, що нашестю сприяли тривалі дощі та екстремальна погода.

Сарана переміщається величезними колоніями, у яких може бути до 50 мільйонів комах. За добу колонія долає до 150 кілометрів і може відкласти до 1000 яєць на квадратний метр землі.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН заявила, що цього року навала сарани може завдати сільському господарству Пакистану збитків на п’ять мільярдів доларів США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пакистану через навалу сарани загрожує нестача продовольстваТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»У Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: