29.05.2024
Телеканал NTD

Країни світу виділять 3,4 млрд доларів США на допомогу біженцям з Венесуели

Країни світу виділять 3,4 млрд доларів США на допомогу біженцям з Венесуели

Іспанія і Європейський Союз організували міжнародну донорську конференцію, щоб зібрати гроші для венесуельських біженців. Більш як..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Іспанія і Європейський Союз організували міжнародну донорську конференцію, щоб зібрати гроші для венесуельських біженців. Більш як 60 країн, а також окремі благодійники зобов’язалися загалом виділити 3,4 мільярда доларів США. Конференція пройшла онлайн і транслювалася на ютубі.

[Аранча Гонсалес, міністр закордонних справ Іспанії]:
«Внесок усіх учасників — більш як два з половиною мільярди доларів. Ще 600 мільйонів доларів — це приватні пожертвування».

З 2015 року з Венесуели втекло п’ять мільйонів осіб. До цього їх підштовхнула соціально-економічна криза. Мігранти переважно осіли в сусідніх південноамериканських країнах.

[Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ]:
«Ця допомога підтверджує, що Європейський Союз, як і раніше, стурбований ситуацією у Венесуелі й виконує свої зобов’язання, організувавши цю конференцію. Допомогу в проведенні також надав уряд Іспанії».

Верховний комісар ООН у справах біженців підкреслив, що під час епідемії та карантину становище венесуельських біженців погіршилося. Багато хто втратив роботу, а соціальну допомогу надають не в усіх країнах. Люди живуть у бідності й розпачі.

[Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців]:
«Тягар розміщення п’яти мільйонів біженців і мігрантів ліг переважно на південноамериканські країни. Надіюся, що сьогодні вони відчули нашу єдність із ними, а також із біженцями, мігрантами та громадами, які їх прийняли».

Зібрані гроші підуть на забезпечення біженців, а також на підтримку систем охорони здоров’я та освіти в країнах, які взяли до себе венесуельців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Країни світу виділять 3,4 млрд доларів США на допомогу біженцям з ВенесуелиАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєБританські вчені: щоденна коротка прогулянка може стати порятунком для серцяПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюLucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»Друга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: