27.07.2024
Телеканал NTD

Імператорські пінгвіни під загрозою: льоду дедалі менше

Імператорські пінгвіни під загрозою: льоду дедалі менше

Швидка втрата льоду в Антарктиді, яка почалась у 2016 році, згубно впливає на імператорських пінгвінів. Ці..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Швидка втрата льоду в Антарктиді, яка почалась у 2016 році, згубно впливає на імператорських пінгвінів.

Ці птахи використовують льодовий покрив для парування та вирощування малят. Але пташенята часто падають у воду до того, як у них розвивається водонепроникне пір’я. Так, вони тонуть або гинуть від переохолодження.

Цього року постраждало вже 14 колоній. За весь минулий рік — 19. Як повідомляє Британська антарктична служба в новому звіті, це відбувається через рекордну втрату морського льоду.

Дослідник Пітер Фретвелл каже, що це позначиться на популяції найбільших пінгвінів світу. За його словами, торік повністю загинули пташенята в п’ятьох колоніях. Цього року ситуація може бути ще гіршою.

[Пітер Фретвелл, дослідник]:

«Цього року ми дуже стурбовані, бо стан морського льоду ще гірший, ніж торік. Ми виявили, що постраждало багато колоній, загалом близько 14».

За оцінками Фретвелла, з 2018 року таким чином постраждало від 10 до 20 % популяції.

[Пітер Фретвелл, дослідник]:

«Імператорські пінгвіни — справді унікальні тварини. Це єдині птахи, які розмножуються на морському льоду Антарктиди. Зараз морський лід лише недавно замерз. Щороку довкола Антарктиди море замерзає, і це дає пінгвінам платформу для розмноження. Вона повинна бути стійкою і неушкодженою доти, доки пташенята вилупляться, виростуть й обростуть водонепроникним пір’ям».

Зі слів Фретвелла, в Антарктиді настає осінь. Температура найближчими місяцями матиме вирішальне значення для виживання пташенят.

[Пітер Фретвелл, дослідник]:

«В Антарктиді зараз осінь. Морський лід формуватиметься десь у квітні-травні. І це буде стабільна платформа».

Вирощування пташенят триває до грудня. Водночас науковці зазначають, що через зміну клімату антарктичного льоду ставатиме дедалі менше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Імператорські пінгвіни під загрозою: льоду дедалі меншеЯк вітаються слониМетелики, бджоли та жуки: у Німеччині починається сезон підрахунку комахДослідниця на каяку допомагає контролювати здоров’я канадських річокНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціНешкідливе пальне з повітря та води випробовують на болідах «Формули-1»Де відбувається найбільша у світі міграція ссавцівКомахоподібний робот вивчатиме печери МарсаУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зон

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: