03.01.2024
Телеканал NTD

Названі мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Названі мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Це морська видра Міллі. І вона перша названа мама врятованого дитинчати в межах нової програми. Малюка..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Це морська видра Міллі. І вона перша названа мама врятованого дитинчати в межах нової програми. Малюка знайшли в США в штаті Каліфорнія.

Щороку на мілководді тут знаходять від 10 до 15 дитинчат каланів, яких ще називають видрами. Зазвичай це буває після шторму.

Працівники двох місцевих акваріумів об’єднали зусилля, щоб рятувати дитинчат-сиріт. Дбати про малюків допомагатимуть названі мами-видри. Вони навчать їх необхідних навичок, щоб ті змогли жити в дикій природі.

Наразі врятували вісім дитинчат. У віці двох місяців вони зазвичай переходять на тверду їжу, тому їх треба навчити пірнати та добувати корм.

[Меган Смайлі, менеджер програми «Калан»]:

«Саме в цей період треба познайомити малюків із названою мамою. Вона навчить їх усіх тих навичок поведінки, яких ми як люди навчити їх не можемо».

Відомо, що видри добре усиновлюють чужих дитинчат.

Малюки каланів не можуть вижити самостійно. Вони ростуть, тривалий час перебуваючи на животі в мами.

[Меган Смайлі, менеджер програми «Калан»]:

«Видра покаже йому, як доглядати хутро, добувати їжу, відкривати раковини, чого люди не в змозі їх навчити».

Каліфорнійські калани — охоронюваний вид. Колись їх винищили заради хутра, і тривалий час їх уважали вимерлими. Але в 30-х роках минулого століття біля узбережжя Біг-Суру виявили колонію з 50 особин. Зараз їх приблизно 3000.

Від морських видр залежить стан прибережної екосистеми, бо вони — основні хижаки, які контролюють популяцію морських їжаків.

[Меган Смайлі, менеджер програми «Калан»]:

«І це дуже важливо, бо якщо популяція їжаків вийде з-під контролю, екосистеми морської трави та ламінарії будуть зруйновані, а це неймовірно важливі екосистеми. Вони створюють біорізноманіття, захищають від кліматичних явищ та поглинають вуглець».

Працівники акваріумів мають надію, що до цієї ініціативи долучаться й інші природоохоронні організації.
Коротке посилання на цю сторінку:

Названі мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: