30.10.2024
Телеканал NTD

Фестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили місто

Фестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили місто

Річка з тюльпанів розлилась у парку «Емірган», що в Стамбулі. Вона розділяє його на дві частини...

Дата завантаження: 2024-04-30

video

Річка з тюльпанів розлилась у парку «Емірган», що в Стамбулі. Вона розділяє його на дві частини. Відвідувачі переходять квіткову річку пішохідним мостом. Фестиваль тюльпанів — 2024 проводять у парках і скверах міста.

У п’ятьох місцях висадили коло п’яти мільйонів цибулин.

[відвідувач парку]:

«Дизайн такий самий, як у Нідерландах. Я знаю це, бо був у Нідерландах. Уважаю, що тут навіть краще — багато видів тюльпанів. Дизайн і композиції чудові».

Турки кажуть, що тюльпан родом саме з їхньої території. Особливо популярною квітка стала в часи Османської імперії. Організатори фестивалю хочуть повернути тюльпану колишню славу як культурної спадщини країни.

[Тугба Ольмез Ханчі, працівниця Стамбульського технічного університету]:

«Тюльпан потрапив до Нідерландів з Анатолії в XVI столітті».

Фестиваль тюльпанів виходить за межі міських парків. У Стамбульському музеї тюльпанів проводять виставки, присвячені цій квітці.

[Саліх Арслан, директор Стамбульського музею тюльпанів]:

«У нашій колекції майже 250 творів мистецтва, створених 600, 400 та 200 років тому».

У музеї виставлені предмети побуту з мотивами тюльпанів: старі банкноти, філіжанки та газети. Усе це свідчення популярності квітки в турецькій культурі з давніх часів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Свобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтва

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: