29.09.2024
Телеканал NTD

Стрибок майже на 15 метрів: нові рекорди зі стрибків на лижах та сноубордах встановили у Швейцарії

Стрибок майже на 15 метрів: нові рекорди зі стрибків на лижах та сноубордах встановили у Швейцарії

Три світові рекорди встановили у Швейцарії. Тут найкращі лижники та сноубордисти світу зібралися на тижневий фестиваль..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Три світові рекорди встановили у Швейцарії. Тут найкращі лижники та сноубордисти світу зібралися на тижневий фестиваль зимових видів спорту.

Захід тривав тиждень і містив безліч трюків і стрибків на схилах Шилтгорну. Центральним місцем став комплекс із кількох трамплінів та схилів, які зводили з особливою точністю.

Один із трамплінів, який назвали «Бідро», було спроєктовано так, що спортсмени, підлітаючи в повітря, приземлялися під іншим кутом від точки відриву.

Швейцарський лижник Кім Губсер досягнув на ньому рекордної висоти — 14 метрів 60 сантиметрів. Це на 40 сантиметрів вище за попередній рекорд, який установив американець Девід Вайз у 2016 році.

[Кім Губсер, лижник]:

«Я трохи протестував трамплін із меншою швидкістю. Потім раз у раз збільшував швидкість, шукаючи свою межу, доки знайшов її. Так, я дуже задоволений».

Через кілька годин австралійський сноубордист Валентино Гуселі досяг висоти 11,5 метрів. Це також був рекорд. До цього найвищим уважали стрибок швейцарця Крістіана Галлера в 11,3 метра, який він здійснив також 2016 року.

[Валентино Гуселі, сноубордист]:

«Це просто приголомшливо. Я знову опинився на вершині й мені сказали, що я новий світовий рекордсмен. Я не був упевнений, який саме рекорд був раніше, але я його побив. Просто старався щосили».

Канадка Брук Д’Ондт завершила серію рекордів, виконавши найвищий стрибок серед жінок — 7,3 метра.

[Брук Д’Ондт, сноубордистка]:

«Так, безперечно, це непросто. Особливо, коли стрибаєш уперше. Це так само страшно, як перший у житті стрибок. Але відчуття того, що ти це зробив, перевершує всі інші».

Загалом у заході взяло участь 40 спортсменів із 13 країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: