27.04.2024
Телеканал NTD

Мистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життя

Мистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життя

У цьому будинку для людей похилого віку заняття з образотворчого мистецтва проводять не тільки для розваги...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У цьому будинку для людей похилого віку заняття з образотворчого мистецтва проводять не тільки для розваги.

Це спеціальна програма, яка має поліпшити якість життя людей із деменцією або недоумством. Вони малюють, танцюють та ходять на інші заняття.

[Шанель Робінсон, менеджер будинку для людей похилого віку]:

«Якщо ми хочемо зробити заняття веселішими, але не стомливими, то нам треба яскравість».

У цьому будинку для людей похилого віку в 70 відсотків мешканців пізня стадія деменції.

Це захворювання вражає ліву півкулю мозку. Нові види діяльності стимулюють праву півкулю. Тож це допомагає відновлювати втрачені нейронні зв’язки в мозку.

І працівники вже бачать позитивні результати.

[Джулі Маєр, працівниця будинку для людей похилого віку]:

«У них підвищується самооцінка, упевненість у собі та готовність взаємодіяти із суспільством. Якщо їм буде соромно чи ніяково через свій стан, вони дедалі більше закриватимуться. А ми цього не хочемо».

Зі слів працівників, усього за рік існування програми постояльці поліпшили своє вербальне спілкування, стали більш відкритими та розслабленими.

[Джулі Маєр, працівниця будинку для людей похилого віку]:

«Одна жінка була самітницею. Вона не виходила з кімнати, а якщо хтось заходив до неї, то могла поводитися агресивно. Але тепер вона бере активну участь у заняттях».

Експерти зазначають, що соціальна активність і мозкова діяльність зменшують симптоми.

[Маррі Маккейб, гендиректор організації Dementia Australia]:

«Це робить їх соціально активними, соціально залученими, зберігає їхній розум активним. Що більша в людей із деменцією залученість, то ліпше вони почуваються, особливо коли це викликає якісь емоції».

Цей центр із догляду за старенькими тепер хоче документувати результати, щоб допомогти іншим установам наслідувати його приклад.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяУ Кенії люди гинуть від повенейЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Ізраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: