28.06.2024
Телеканал NTD

Смугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в Римі

Смугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в Римі

Дитинча рідкісного суматранського тигра дебютує в зоопарку в Римі. Самка з кличкою Кала народилася на початку..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Дитинча рідкісного суматранського тигра дебютує в зоопарку в Римі. Самка з кличкою Кала народилася на початку грудня. Перші три місяці життя провела в ізольованому від публіки вольєрі. Разом із нею були і її батьки.

Маму звуть Тіла, тата — Касіх. Ім’я тигриняти утворили з двох складів, узятих із кличок батьків. Тілі вже 13 років. Вона приїхала сюди з Англії. Касіх на три роки молодший. Він народився в зоопарку Франції.

У дикій природі залишилося лише 500 таких тигрів. Вони мешкають на острові Суматра. Від інших підвидів відрізняються меншим розміром, яскравішим забарвленням і зеленими очима.

[Паола Паланца, президент Фонду зоопарку «Біопарко»]:

«Народження тигреняти — дуже важлива подія. А наша доросла самка продемонструвала прекрасну материнську поведінку. Вона просто чудова. Ми дуже задоволені».

Тигренята зазвичай харчуються материнським молоком до пів року. Кала вже почала їсти шматочки м’яса. Вона здорова рухлива та допитлива. Цілими днями грається — і сама, і з мамою, і з татом. Маля зважують раз на тиждень й уважно стежать за розвитком.

У світі лишилося шість підвидів тигра — амурський, бенгальський, індокитайський, малайський, китайський та суматранський. Амурський — найбільший не лише серед тигрів, а й серед усіх котячих загалом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Смугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більше

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: