27.03.2024
Телеканал NTD

137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у Росії

137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у Росії

Рятувальники та пожежники розбирають завали й шукають загиблих у «Крокус Сіті Холі» в Підмосков'ї. Тут 22..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Рятувальники та пожежники розбирають завали й шукають загиблих у «Крокус Сіті Холі» в Підмосков’ї. Тут 22 березня було вчинено теракт. Він став найсмертоноснішим у Росії за останні 20 років.

За офіційними даними, загинуло 137 осіб, серед них троє дітей. Основні причини смерті — вогнепальні поранення та отруєння чадним газом. 182 особи постраждали, більшість із них зараз у лікарнях. 15 пацієнтів — у вкрай тяжкому стані.

Терористичний напад стався близько восьмої вечора за місцевим часом — незадовго до початку концерту групи «Пікнік». Бойовики під’їхали до виставкового центру «Крокус Експо», вийшли з машини й попрямували до входу, розстрілюючи всіх навколо. Потім увійшли всередину, не припиняючи стріляти. Так дійшли до глядацького залу.

Нападники також підпалили крісла. Атака тривала 18 хвилин. Після цього терористи втекли.

Відповідальність за теракт взяло на себе афганське відділення терористичної організації «Ісламська держава». Жодних вимог воно не висувало.

За підозрою в підготовці теракту арештовано одинадцять осіб. Четверо з них — виконавці. Усі вони громадяни Таджикистану. За рішенням суду їх тримають під вартою.
Коротке посилання на цю сторінку:

137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомСвітові ціни на какао б’ють рекордиНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: