27.07.2024
Телеканал NTD

Яку країну визнали найщасливішою

Яку країну визнали найщасливішою

Фінляндія знову очолила список найщасливіших раїн світу. Усесвітню доповідь Центру дослідження добробуту Оксфордського університету опублікували в..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Фінляндія знову очолила список найщасливіших раїн світу. Усесвітню доповідь Центру дослідження добробуту Оксфордського університету опублікували в середу. У ній ураховано рівень соціальної підтримки, доходу, здоров’я, свободи, щедрості та наявності корупції, що й визначає щастя жителів країни.

Фінляндія очолює список сьомий рік поспіль. За нею іде Данія та Ісландія.

Директор Центру дослідження та редактор звіту каже, що серед факторів, які сприяють добробуту людей, — ВВП на душу населення, розподіл багатства та загальний добробут, що забезпечує психологічну стабільність і тривалість здорового життя.

[Жан-Еммануель де Нев, автор доповіді]:

«Скандинави справді домінують у п’ятірці найкращих. У самому низу Афганістан. Він опустився ще нижче в добробуті. Тобто середньостатистичний житель Афганістану вважає, що його щастя на шкалі від 0 до 10 розташоване на позначці 1,7. А в Данії та Фінляндії воно набагато вище, майже 8 із 10. Це середня задоволеність життям у цих країнах».

Згідно зі звітом, Норвегія, Швеція, Німеччина, Франція, Велика Британія та Іспанія — це країни, де старенькі значно щасливіші за молодих. Тоді як у Португалії та Греції картина протилежна.

Рівень щастя серед молоді віком від 15 до 24 років різко впав у Північній Америці, тоді як у Центральній та Східній Європі було найбільше зростання.

У звіті йдеться, що рівень щастя знизився на Близькому Сході та в Північній Африці. Там відзначають великий спад серед представників середніх вікових груп.

Афганістан і Ліван у дослідженні залишаються двома найнещаснішими країнами.

Україна опинилася на 105 місці з понад 140 країн світу.

Зазначимо, першу таку доповідь підготували у 2012 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

Яку країну визнали найщасливішоюВолосся з перукарень допомагає очищати річкиЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньТуристам і мешканцям Данії прищеплюватимуть екологічні звичкиБез їжі та постачання: жителі столиці Гаїті голодуютьПрацівники Samsung у Південній Кореї оголосили триденний страйкУ столиці Ємену мінікурорти створюють просто на території приватних осельСербське озеро Русанда вперше пересохло повністю через посухуКитай відправить до Вашингтона двох великих пандКубинських майстрів навчають розводити тутових шовкопрядів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: