27.10.2024
Телеканал NTD

Яку країну визнали найщасливішою

Яку країну визнали найщасливішою

Фінляндія знову очолила список найщасливіших раїн світу. Усесвітню доповідь Центру дослідження добробуту Оксфордського університету опублікували в..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Фінляндія знову очолила список найщасливіших раїн світу. Усесвітню доповідь Центру дослідження добробуту Оксфордського університету опублікували в середу. У ній ураховано рівень соціальної підтримки, доходу, здоров’я, свободи, щедрості та наявності корупції, що й визначає щастя жителів країни.

Фінляндія очолює список сьомий рік поспіль. За нею іде Данія та Ісландія.

Директор Центру дослідження та редактор звіту каже, що серед факторів, які сприяють добробуту людей, — ВВП на душу населення, розподіл багатства та загальний добробут, що забезпечує психологічну стабільність і тривалість здорового життя.

[Жан-Еммануель де Нев, автор доповіді]:

«Скандинави справді домінують у п’ятірці найкращих. У самому низу Афганістан. Він опустився ще нижче в добробуті. Тобто середньостатистичний житель Афганістану вважає, що його щастя на шкалі від 0 до 10 розташоване на позначці 1,7. А в Данії та Фінляндії воно набагато вище, майже 8 із 10. Це середня задоволеність життям у цих країнах».

Згідно зі звітом, Норвегія, Швеція, Німеччина, Франція, Велика Британія та Іспанія — це країни, де старенькі значно щасливіші за молодих. Тоді як у Португалії та Греції картина протилежна.

Рівень щастя серед молоді віком від 15 до 24 років різко впав у Північній Америці, тоді як у Центральній та Східній Європі було найбільше зростання.

У звіті йдеться, що рівень щастя знизився на Близькому Сході та в Північній Африці. Там відзначають великий спад серед представників середніх вікових груп.

Афганістан і Ліван у дослідженні залишаються двома найнещаснішими країнами.

Україна опинилася на 105 місці з понад 140 країн світу.

Зазначимо, першу таку доповідь підготували у 2012 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

Яку країну визнали найщасливішоюУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшені19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиНирки — у центрі нової кризи в НепаліНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові Філіпп

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: