27.03.2024
Телеканал NTD

Професори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистів

Професори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистів

Південнокорейські професори-медики масово звільняються, щоби підтримати страйк лікарів-стажистів. Вони теж виступили проти плану уряду збільшити кількість..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Південнокорейські професори-медики масово звільняються, щоби підтримати страйк лікарів-стажистів. Вони теж виступили проти плану уряду збільшити кількість студентів медичних вишів.

[Кім Чан Су, голова Асоціації професорів-медиків Південної Кореї]:

«Це не лише зруйнує систему освіти, а й спричинить крах системи охорони здоров’я нашої країни».

Голова Асоціації професорів-медиків каже, що в країні також зменшуватимуть амбулаторне лікування, щоб зосередитися на екстреній меддопомозі й тяжкохворих пацієнтах. Скільки членів асоціації вже подало заяву про звільнення, невідомо.

Водночас влада пригрозила арештувати очільників страйку.

[Кім Чан Су, голова Асоціації професорів-медиків Південної Кореї]:

«Якщо лікарів-стажистів почнуть карати, добровільне звільнення професорів-медиків триватиме, і наші професори неминуче захочуть звільнитися».

Лікарі-стажисти страйкують із 20 лютого, бо влада хоче з 2025 року збільшити кількість студентів вищих медичних навчальних закладів на 2000 осіб. Зараз квота на всю країну становить трохи більше ніж 3000. До 2035 року її хочуть збільшити до десяти тисяч.

Через страйк низка лікарень наразі не приймає пацієнтів і відклала багато процедур.

Уряд заявляє, що його план необхідний, щоб усунути нестачу лікарів у сільській місцевості, зокрема хірургів, акушерів та педіатрів.

Критики кажуть, що цей план призведе до погіршення якості освіти, і що влада має насамперед зосередитися на поліпшенні умов праці лікарів-стажистів.

Фах лікаря в Південній Кореї належить до високооплачуваних. Через збільшення кількості лікарів їхні зарплати можуть зменшитися.
Коротке посилання на цю сторінку:

Професори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівСрібна шахта відродила занепале боснійське містоКовбаса з єнотів — новий делікатес у Німеччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: