19.10.2024
Телеканал NTD

Вашингтон додасть до «чорного списку» десятки китайських компаній та організацій

Вашингтон додасть до «чорного списку» десятки китайських компаній та організацій

Сполучені Штати Америки додадуть 33 китайські фірми й організації до економічного «чорного списку». Вашингтон підозрює їх..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Сполучені Штати Америки додадуть 33 китайські фірми й організації до економічного «чорного списку». Вашингтон підозрює їх у зв’язках із китайською армією та в участі у створенні зброї масового знищення, а також у тому, що вони допомагали владі КНР шпигувати за китайською національною меншиною — уйгурами.

Про це міністерство торгівлі США оголосило на своєму вебсайті. Сім компаній і дві організації підозрюють у співучасті в порушеннях прав людини й злочинах, які скоїла китайська компартія щодо уйгурів та інших груп. Сюди входять репресії, масові довільні арешти, примус до підневільної праці та шпигунство.

Два десятки інших компаній, урядових установ і комерційних організацій додадуть до списку за те, що ті допомагають створювати зброю та інше обладнання для китайської армії. Зокрема, вони працюють зі штучним інтелектом і системами розпізнавання облич.

Американські компанії не зможуть продавати свою продукцію китайським фірмам та організаціям, які потрапили до «чорного списку». Їм також заборонено постачати й товари, у вироблені яких використано американські технології чи запчастини. Для цього вони муситимуть одержати ліцензію. Але міністерство торгівлі США вже повідомило, що застосовуватиме стандарт презумпції відмови. Тобто ймовірність, що ліцензію видадуть, украй мала.

Нагадаємо, торік у жовтні міністерство торгівлі США додало до «чорного списку» 28 китайських відділів громадської безпеки й компаній, серед яких провідні стартапи, що працюють у галузі штучного інтелекту. Їх також звинуватили у співучасті в злочинах проти уйгурів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вашингтон додасть до «чорного списку» десятки китайських компаній та організаційЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіІноземні туристи раді: курс єни впав до 34-річного мінімумуПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінСвітові ціни на какао б’ють рекордиЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуНа Кубі в останню хвилину відклали підвищення в п’ять разів цін на бензин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: