26.04.2024
Телеканал NTD

Італійське місто почало друкувати власну валюту

Італійське місто почало друкувати власну валюту

Зазвичай копіювальні центри й не мріють про те, щоб друкувати валюту. Та саме таке завдання дістала..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Зазвичай копіювальні центри й не мріють про те, щоб друкувати валюту. Та саме таке завдання дістала ця друкарня в невеликому місті Кастелліно-дель-Біферно, що на півдні Італії.

До цього часу вона вже встигла надрукувати банкнот на десять тисяч євро за курсом один до одного.

[Антоніо Яннаконе, власник друкарні]:
«Ми використовуємо папір із водяними знаками. Друкуємо банкноти на одному аркуші паперу згідно з дизайном, який погодили в адміністрації. Потім лист ламінуємо, щоб можна було дезінфікувати банкноти, і розрізаємо».

У Кастелліно-дель-Біферно живе всього близько 550 жителів. Мер міста Енріко Фратанджело приблизно 12 років вивчав ідею власної валюти. А коли почалася пандемія, у нього виникла можливість її випробувати.

[Енріко Фратанджело, мер Кастелліно-дель-Біферно]:
«Ми вирішили надрукувати власні гроші, щоб місцева економіка змогла витримати удар усієї цієї ситуації. Наша економіка дуже скоротилася. Працюють усього три чи чотири компанії».

На банкнотах у міській мерії ставлять штамп, після чого ті набувають чинності. Потім гроші розподіляють серед жителів згідно з їхніми потребами.

[Маріо Д`Анджело, працівник міської ради]:
«Уважаю, що це добра ініціатива. Ці дукати, які надав нам мер, допомагають нам, жителям цього невеликого міста, і нашим компаніям. Їхню циркуляцію можна відстежити. Вони повертаються в муніципалітет, де їх обмінюють на євро».

Містяни вже витратили тисячі дукатів у місцевих магазинах.

[Алаа Омар, м’ясник]:
«Ми взяли участь у програмі влади, що пов’язана з дукатами, бо це допомагає і людям, і компаніям. Це дуже корисне нововведення, яке всім допомогло».

Суть проекту в тому, що люди, отримуючи допомогу в місцевій валюті, зможуть витратити її лише в магазинах і компаніях свого міста.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: