29.02.2024
Телеканал NTD

ЄС закликає відкрити європейські кордони, щоб урятувати туристичний сезон

ЄС закликає відкрити європейські кордони, щоб урятувати туристичний сезон

Європейський Союз закликав поступово відкривати кордони блоку, які було закрито через епідемію коронавірусу. Виконавчий віцепрезидент Єврокомісії..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Європейський Союз закликав поступово відкривати кордони блоку, які було закрито через епідемію коронавірусу. Виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Маргрете Вестагер сказала, що поки ще не пізно врятувати майбутній туристичний сезон і водночас убезпечувати людей.

[Маргрете Вестагер, виконавчий віцепрезидент Єврокомісії]:
«Перший основний принцип тих рекомендацій, про які ми сьогодні говоримо, — безпека. Тобто треба робити поступові й обережні кроки, щоб відновлювати подорожі».

Зазвичай на туризм припадає десята частка всієї економіки ЄС. Однак пандемія коронавірусу боляче вдарила по цій індустрії. Тепер керівництво блоку хоче повернути вільне пересування, однак, найімовірніше, зобов’яже носити маски в літаках і дотримуватися соціального дистанціювання в поїздах.

[Маргрете Вестагер, виконавчий віцепрезидент Єврокомісії]:
«Мандрівники та працівники повинні знати місця, у яких туристам перебувати безпечно. Готелі, ресторани, пляжі та інші туристичні місця повинні мінімізувати ризик передання коронавірусу».

Єврокомісія також хоче активніше використовувати ваучери, які видавали замість грошей за квитки на скасовані через пандемію авіаперельоти. Ваучери допомагають компаніям не збанкрутувати. Вони чинні щонайменше рік.

[Маргрете Вестагер, виконавчий віцепрезидент Єврокомісії]:
«Сьогодні ми даємо рекомендації, як зробити ваучери більш привабливими для клієнтів, щоб вони їх брали».

Водночас Єврокомісія зазначає, що всі європейські мандрівники, як і раніше, мають право на повне відшкодування придбаних квитків на скасовані поїздки.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС закликає відкрити європейські кордони, щоб урятувати туристичний сезонЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальнеАргентинці забувають про традиційне барбекю на тлі прискорення інфляціїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуНа Кубі в останню хвилину відклали підвищення в п’ять разів цін на бензин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: