23.05.2024
Телеканал NTD

Бельгійців закликають їсти більше картоплі, щоб допомогти фермерам

Бельгійців закликають їсти більше картоплі, щоб допомогти фермерам

Бельгійців закликають допомогти виробникам і переробникам картоплі. Бельгія — найбільший у світі експортер замороженої продукції, виготовленої..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Бельгійців закликають допомогти виробникам і переробникам картоплі. Бельгія — найбільший у світі експортер замороженої продукції, виготовленої з цього овочу. Також багато картоплі купували бельгійські кафе й ресторани. Та через пандемію попит на продукт впав.

[Ромен Кулс, генеральний секретар групи Belgapom]:
«Від початку епідемії COVID-19 усі вживають заходів безпеки. Найбільші втрати спричинило закриття ресторанів і кафе — вони наші перші клієнти. Ми побачили, що попит падає в усіх країнах».

Бельгійські підприємства вже переробляють на 80% менше картоплі. Через це дохід фермерів може зменшитися на 125 мільйонів євро. Представники галузі тепер покладають надії лише на жителів країни.

[Ромен Кулс, генеральний секретар групи Belgapom]:
«Ми знаємо, що бельгійці люблять картоплю фрі. Вона наша нематеріальна спадщина, традиційна кухня. Тому ми просимо бельгійців їсти додаткову порцію картоплі фрі, щоб можна було переробляти більше цього овочу й менше викидати».

Бельгійцям пропонують купувати заморожену картоплю фрі й готувати її вдома. Або можна замовити готову страву в кафе, де продають на винос.

[кухар]:
«Люди часто помиляються, уважаючи, що картопля фрі походить із французької кухні. Але вона наша бельгійська спадщина — бельгійська картопля фрі. Тож це вдала ідея. Нам треба надихати людей, щоб дістати підтримку й зберегти традиції».

Бельгія за рік переробляє 5 мільйонів 300 тисяч тонн картоплі. З неї роблять пюре, чипси й заморожену картоплю фрі. Цю продукцію закуповує понад 160 країн. Під час пандемії світовий попит на заморожену картоплю впав на 40%.

З проблемами також зіткнулися виробники й переробники цієї сільськогосподарської культури в Німеччині, Франції та Нідерландах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: