26.02.2024
Телеканал NTD

З 15 червня Греція відкриває готелі й починає приймати туристів

З 15 червня Греція відкриває готелі й починає приймати туристів

Греція знизить податок на додану вартість на транспортні квитки, а також на каву та інші напої...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Греція знизить податок на додану вартість на транспортні квитки, а також на каву та інші напої. Так країна намагається відновити туристичний сектор і економіку після застою, спричиненого пандемією й карантинними заходами.

[Кіріакос Міцотакіс, прем’єр-міністр Греції]:
«У квітні й травні туризм був на нижній позначці. Тож, хай би якого результату ми цьогоріч досягли, це буде зростання. І наш пріоритет — зберегти робочі місця, а ще допомогти професіоналам сектору підготувати масштабні контрзаходи до 2021 року».

Туристичний сезон на грецьких курортах зазвичай стартує у квітні. Цього року доводиться чекати.

[Кіріакос Міцотакіс, прем’єр-міністр Греції]:
«Сезон стартує 15 червня. Тоді зможуть відкритися сезонні готелі. З 1 червня до курортів поступово почнуть прибувати міжнародні рейси».

2018 року Греція закінчила отримувати допомогу міжнародних кредиторів, яку виділили, щоб врятувати економіку від боргової кризи. Й у відновленні країна значною мірою покладається на туристичний сектор. Торік Грецію відвідало понад 30 мільйонів мандрівників. У галузі працює кожен п’ятий грек.

[Панагіотіс Петріс, менеджер готелю]:
«Пріоритет — вижити. Ми намагаємося подовжити сезон, щоб заробити якомога більше й покрити цьогорічні витрати».

Менеджер цього готелю на острові Санторіні каже, що заклад готовий дотримуватися всіх гігієнічних норм.

[Панагіотіс Петріс, менеджер готелю]:
«На стійці реєстрації ми дотримуємося дистанціювання, надягаємо рукавички й маски. Те ж саме на кухні й під час сніданку: уникаємо будь-яких контактів. Сніданок подаємо в номер, шведські столи скасували. Однак якщо клієнт хоче у вільний час посидіти за столиком, то він може це зробити, бо ми розсунули столики на потрібну дистанцію».

Транспортне сполучення Греція хоче відновити щонайперше з Німеччиною, Ізраїлем, Кіпром та Болгарією. Виконувати міжнародні авіаперельоти країна дозволила з 15 травня. Однак до кінця місяця діє правило, що усіх новоприбулі мають два тижні пробути на самоізоляції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: