27.09.2024
Телеканал NTD

Перші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в Дубаї

Перші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в Дубаї

Немов на всесвіт Marvel перетворилася затока в Дубай Марина, що в ОАЕ. Тут проходять перші у..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Немов на всесвіт Marvel перетворилася затока в Дубай Марина, що в ОАЕ. Тут проходять перші у світі перегони в реактивних костюмах.

У такому костюмі можна розігнатися до 135 кілометрів за годину. Сумарна віддача реактивних двигунів — 1500 кінських сил, як у гіперкара Bugatti Chiron Super Sport.

[Річард Браунінг, засновник компанії ― розробника реактивного костюма]:

«Для серії перегонів Jet Suit я не міг вигадати кращого місця, ніж Дубай, бо воно дивовижне. Дубай побудували на мрії, яку багато хто вважав нездійсненною. <…> Це одна з наймасштабніших і найсміливіших демонстрацій людських задумів. То чому б не розпочати тут серію перегонів у реактивних костюмах?»

Уболівати приїхали з різних країн.

[туристка з Великої Британії]:

«Я прийшла подивитися, як змагається мій друг Пол. Я довго спостерігала за пілотами онлайн із дому й захотіла побачити все на власні очі. Тому я прилетіла з Великої Британії разом із рідними. Ми просто в захваті від того, що опинилися тут і спостерігаємо за перегонами. Це неймовірно».

Переміг Ісса Халфон. Літати в реактивному костюмі почав кілька років тому.

[Ісса Халфон, переможець змагань]:

«Не порівняти ні з чим, що робив раніше. Уперше дуже незвично. Не схоже на жодні відчуття. Просто не описати словами. Але почуваєшся, ніби вирвався на волю».

На змаганнях виступила жінка.

[Ровен Поултер, учасниця змагань]:

«Це неймовірно брати участь у перших в історії перегонах (у реактивному костюмі). Це перші перегони у світі. Мені це подобається. Я також тут єдина жінка-пілот, тому представляю всіх жінок. Сподіваюся, що в майбутньому до мене приєднається ще багато дівчат».

Реактивний костюм створив британський винахідник Річард Браунінг. Перший випробувальний політ пройшов у 2017 році. Костюм має п’ять газотурбінних реактивних двигунів. Вони працюють на авіаційному, дизельному та біопальному.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Як колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробів40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: