28.06.2024
Телеканал NTD

Туніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мову

Туніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мову

Туніська співачка Ясмін Базауї прагне пробудити інтерес до берберської культури у своїй країні. Вона виконує пісні..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Туніська співачка Ясмін Базауї прагне пробудити інтерес до берберської культури у своїй країні. Вона виконує пісні берберською мовою.

[Ясмін Базауї, співачка]:

«Я вивчила берберську мову за допомогою співу. Її опанувати мені дуже допомогли пісні. Потім я почала самостійно вчитися писати й читати. Я пишаюся своїм прогресом».

Ясмін співає релігійні пісні берберів. Вона постійно проводить дослідження, щоби поповнити репертуар.

[Ясмін Базауї, співачка]:

«Моя мета — залишити по собі спадщину для майбутніх поколінь. Хочу, щоб навіть коли мене не стане, мої дослідження були доступними; щоб будь-хто, хто цікавиться музикою берберів, міг знайти цінні відомості. У наших бібліотеках я поки що не побачила жодної літератури з музики берберів».

Берберські народи — одні з найдавніших у Північній Африці. Вони мають багату історію. Про їхніх предків, давніх лівійців, є згадки в давньоєгипетських написах.

Зараз небагато тунісців говорить якоюсь із берберських мов. Вони найбільше поширені в Алжирі та Марокко.
Коротке посилання на цю сторінку:

Туніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікВ Італії вимирають газетні кіоскиПрогулянка найромантичнішим садом світуРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: