27.01.2024
Телеканал NTD

Французький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Французький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Знаменитий французький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним. Найвищий цього року приплив затопив частину дороги. Дістатися острова..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Знаменитий французький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним. Найвищий цього року приплив затопив частину дороги. Дістатися острова зараз можна тільки човном.

[Жюлі Діон, працівниця турагентства]:

«Я працюю на острові. Тому треба розраховувати час, щоб встигнути туди. Але сьогодні приплив такий великий, що наразі ніхто не може потрапити на острів. Чекаємо».

На острові є абатство, якому вже тисяча років. Воно оточене селищем, де живе кілька десятків людей. Це місце дуже популярне серед туристів.

[Віктор Дюкуломб’є, турист]:

«Незвично бачити, як Мон-Сен-Мішель знову став неприступним. Я приїжджаю сюди щороку й завжди ходжу на острів пішки. Але відрізаний від світу Мон-Сен-Мішель вражає. Це створює незвичайну атмосферу».

Острів відомий не лише історичними пам’ятками, а й унікальними для Європи припливами та відпливами. Іноді вода відступає від Мон-Сен-Мішеля на 18 кілометрів, а іноді заходить на 20 кілометрів углиб.

Щороку сюди приїжджає понад два мільйони туристів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміВ Італії вимирають газетні кіоскиУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Ексклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: