27.10.2024
Телеканал NTD

Французький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Французький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Знаменитий французький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним. Найвищий цього року приплив затопив частину дороги. Дістатися острова..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Знаменитий французький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним. Найвищий цього року приплив затопив частину дороги. Дістатися острова зараз можна тільки човном.

[Жюлі Діон, працівниця турагентства]:

«Я працюю на острові. Тому треба розраховувати час, щоб встигнути туди. Але сьогодні приплив такий великий, що наразі ніхто не може потрапити на острів. Чекаємо».

На острові є абатство, якому вже тисяча років. Воно оточене селищем, де живе кілька десятків людей. Це місце дуже популярне серед туристів.

[Віктор Дюкуломб’є, турист]:

«Незвично бачити, як Мон-Сен-Мішель знову став неприступним. Я приїжджаю сюди щороку й завжди ходжу на острів пішки. Але відрізаний від світу Мон-Сен-Мішель вражає. Це створює незвичайну атмосферу».

Острів відомий не лише історичними пам’ятками, а й унікальними для Європи припливами та відпливами. Іноді вода відступає від Мон-Сен-Мішеля на 18 кілометрів, а іноді заходить на 20 кілометрів углиб.

Щороку сюди приїжджає понад два мільйони туристів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимВеличезний бункер короля Югославії перетворили на музейФранцузи змінюють свої сирні вподобанняПарк розваг у Дубаї пропонує поринути у світ світла та барвВ Іспанії відроджують дзвонарствоПавич, коала та дракон: виставку квітів в індійському штаті Тамілнад присвятили дикій природіЩо можна й чого не можна: жителька Версаля навчає французького етикетуБалет із США привіз до лондонського Королівського оперного театру спадщину Фредеріка АштонаВиставку в Лондоні присвятили захопленням британцівУ Гонконгу неонові вивіски відходять у минуле, але їх намагаються врятувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: