29.02.2024
Телеканал NTD

Сльозогінний газ і перцевий спрей: поліція Гонконгу заарештувала близько 80 протестувальників

Сльозогінний газ і перцевий спрей: поліція Гонконгу заарештувала близько 80 протестувальників

У Гонконзі пройшов перший протест проти закону про національну безпеку. Панівна в КНР компартія хоче безпосередньо..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У Гонконзі пройшов перший протест проти закону про національну безпеку. Панівна в КНР компартія хоче безпосередньо запровадити його в цьому автономному районі.

Цей закон влада запропонувала минулого тижня в Пекіні під час щорічної парламентської сесії. Раніше керівництво КНР неодноразово висловлювало намір припинити постійні протести в колишній британській колонії, де, на відміну від материкової частини Китаю, формально чинні демократичні права й свободи.

Новий закон, якщо його ухвалять, допоможе Пекіну придушувати продемократичні рухи, а також запобігати й карати за будь-які спроби виступити за незалежність Гонконгу.

Поліція знову жорстоко придушила протест. Вона застосувала сльозогінний газ і перцевий спрей. Арештовано близько 80 осіб

У понеділок вранці, поки комунальні служби прибирали вулиці після сутичок, місцеві жителі міркували про майбутнє регіону.

[Вінсент Ву, житель Гонконгу]:
«Багато хто думає, що ми своїми протестами ставимо під загрозу їхню свободу. Та я гадаю, що закон про національну безпеку позбавить нас свободи в майбутньому, відніме її в наступного покоління. Якщо наше покоління не захищатиме свободу, то наступне покоління її не матиме».

Водночас радник Білого дому з питань національної безпеки Роберт О’Браєн сказав, що, якщо Китай ухвалить цей закон, США, імовірно, накладуть на Пекін санкції. Зокрема, Гонконг може втратити свій особливий торговельний статус, який допомагає йому бути серед найбільших фінансових центрів світу.

Ситуацію в регіоні планують обговорити на зустрічі «Великої сімки» в червні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сльозогінний газ і перцевий спрей: поліція Гонконгу заарештувала близько 80 протестувальниківГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьГонконг посилив закон про нацбезпекуНовий удар по китайській компанії Evergrande: арештовано віцепрезидента автомобільного підрозділуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніНаселення Китаю зменшується другий рік поспіль

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: