19.01.2024
Телеканал NTD

Дональд Трамп назвав історичне падіння цін на нафту короткочасним

Дональд Трамп назвав історичне падіння цін на нафту короткочасним

Президент США Дональд Трамп сказав, що його адміністрація розгляне можливість припинити постачання нафти із Саудівської Аравії..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Президент США Дональд Трамп сказав, що його адміністрація розгляне можливість припинити постачання нафти із Саудівської Аравії після історичного падіння цін на сировину.

У понеділок американська нафта марки WTI пішла на світових біржах у мінус. Тобто трейдери доплачували покупцям, аби збути свою продукцію. Пізніше вона вийшла з негативної зони, і у вівторок на початку торгів її ціна досягла долара й десяти центів за барель на травневе поставляння.

Дональд Трамп зазначив, що це явище короткострокове й спричинене фінансовим тиском через коронавірус. Він сказав, що планує дістати схвалення Конгресу на наповнення національних резервів, які становлять 285 мільйонів літрів.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Якщо ми можемо купити її за безцінь, то будемо намагатися купити максимальну кількість. Краще за це може бути тільки те, що тобі доплачують за купівлю нафти. Але це короткочасна криза. Ви маєте це розуміти».

Ціни на нафту впали через низький попит, що виник у зв’язку з пандемією коронавірусу й карантинними заходами, які впровадили майже в усьому світі. Як очікується, попит може знизитися на 30%. Водночас у квітні надлишкове пропонування нафти становитиме 29 мільйонів барелів на добу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональд Трамп назвав історичне падіння цін на нафту короткочаснимПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро Україні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: