27.11.2024
Телеканал NTD

Екзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в Лондоні

Екзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К'ю в Лондоні

Екзотичний світ Мадагаскару перенесли до Лондона. У Садах К'ю гостей зустрічають яскраві квіткові композиції та скульптури..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Екзотичний світ Мадагаскару перенесли до Лондона. У Садах К’ю гостей зустрічають яскраві квіткові композиції та скульптури з природних матеріалів. Цього року фестиваль орхідей присвятили далекому острову, береги якого омиває Індійський океан.

На оформлення експозицій пішло 5000 квіток.

[Софі Шилліто, працівниця ботанічного саду]:

«Орхідеї дуже красиві. Їх видно позаду мене. І, крім того, орхідеї бувають дуже рідкісними. Для фестивалю ми привозимо такі екземпляри з нашого розсадника, до якого відвідувачі не можуть зайти. Тож вони дістали можливість побачити дуже ніжні, дуже цікаві квіти».

Готуватися до фестивалю починають за рік. Спочатку все продумують і планують, а в січні стають до роботи.

[Солен Декіре, працівниця ботанічного саду]:

«Ми повертаємося після Різдва, трохи відпочиваємо, а потім кажемо: “Поїхали”. Називаємо це не перегонами, а марафоном. Ми маємо три тижні на інтенсивну роботу».

Оформляти виставку допомагало 50 волонтерів. Разом із фахівцями вони створили скульптури екзотичних тварин. Зокрема, вимерлого гігантського птаха воромбе. А це клумба у вигляді хамелеона. З нею довелося пововтузитися.

[Солен Декіре, працівниця ботанічного саду]:

«Спочатку ми думали, чи зможемо це зробити з рослин. Хамелеони дуже яскраві. У них багато зеленого кольору, і барви зрештою можуть бути неяскравими. Але, гадаю, у нас вийшло».

Деякі вчені називають Мадагаскар «восьмим континентом». Острів вирізняється багатим біорізноманіттям. Водночас 90 % усіх видів флори та фауни унікальні. Там також багато орхідей. Відома вже 1000 видів.

Ось уже як 38 років мадагаскарські орхідеї вивчають працівники Садів К’ю. Нині на острові працює 40 дослідників. Їм присвятили одну експозицію. Її оформили у вигляді польового табору науковців.

У садах К’ю орхідеї вирощують із кінця XVIII століття. У колекції 8000 рослин 1300 видів. Тут зберігається й найбільший у світі гербарій орхідей із 400 000 екземплярів.

Фестиваль у ботсаду проходить у 28-ме. Він триватиме до 3 березня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Екзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радості

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: