27.12.2024
Телеканал NTD

Стрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»

Стрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»

У жінки, яка в неділю вчинила стрілянину в євангелістській церкві Г'юстона, можливо, були антисемітські мотиви. Поліція..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У жінки, яка в неділю вчинила стрілянину в євангелістській церкві Г’юстона, можливо, були антисемітські мотиви. Поліція ідентифікувала її за водійськими правами. Це 36-річна латиноамериканка Джинесса Морено.

[Крістофер Гассіг, поліціянт]:
«На місці події було виявлено її зброю: гвинтівку AR-15 Anderson Manufacturing, з якої вона стріляла по офіцерах. На прикладі гвинтівки була наклейка з написом “Палестина”. На ній просто було написано “Палестина”».

Двоє поліціянтів, які тоді не були на службі, застрелили Морено, коли та почала стріляти в мегацеркві в штаті Техас.

На момент стрілянини в євангелістській церкві, одній з найбільших у США, готувалися провести службу іспанською мовою.

[Марта Картенас, очевидиця]:

«Я фотографувала краєвид, коли почула перший постріл. Але я не хвилювалася, не панікувала. Я не з тих, хто легко впадає в паніку. Але потім був другий постріл. Людям почали казати виходити із зали».

Зі слів голови поліції Г’юстона Троя Фіннера, жінка мала довгу гвинтівку й прийшла з маленькою дитиною.

Під час перестрілки під вогонь потрапив семирічний хлопчик і чоловік похилого віку. Чоловік дістав поранення в ногу, а дитина — травму голови. Малюка доправили до лікарні.

[Трой Фіннер, начальник поліції Г’юстона]:
«О 13:53 жінка приблизно 30–35 років увійшла на територію на західній стороні тут, на стоянці Лейквудської церкви. Вона увійшла до будівлі, озброєна довгою гвинтівкою. Була в плащі, з рюкзаком та з маленькою дитиною».

Лейквуд — одна з найбільших євангелістських церков країни, яку очолює відомий телеєвангеліст Джоел Остін. Він також виступив перед журналістами.

[Джоел Остін, голова Лейквудської церкви]:
«Ми йтимемо вперед. Є сили зла. Але сили, які за нас, сили Бога сильніші».

Як повідомила поліція, жінка також погрожувала, що має бомбу. Однак після обшуку її рюкзака та автомобіля вибухівки не виявили.
Коротке посилання на цю сторінку:

Стрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Тисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріКовбаса з єнотів — новий делікатес у Німеччині100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуУ Кенії люди гинуть від повенейЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: