29.09.2024
Телеканал NTD

Єгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором Гази

Єгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором Гази

Єгипет будує великий бетонний мур у Рафаху неподалік кордону із Сектором Гази. За словами влади, це..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Єгипет будує великий бетонний мур у Рафаху неподалік кордону із Сектором Гази. За словами влади, це буде «логістичною зоною» для надання допомоги жителям анклаву. Там нібито зможуть розміститися палестинці в разі, якщо наступ ізраїльських військ на Рафах призведе до масової втечі через кордон.

Єгипет неодноразово заперечував, що готується зупинити потік біженців. Водночас висловлював занепокоєння, що наступ Ізраїлю може витіснити палестинців на Синайський півострів. Такі ж побоювання висловлювали сусідні арабські держави, зокрема Йорданія.

Водночас прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що не згоден із наміром міжнародної спільноти односторонньо визнати палестинську державу.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«Ізраїль категорично відкидає міжнародний диктат щодо постійної угоди з палестинцями. Такої угоди буде досягнуто лише шляхом прямих переговорів між сторонами, без попередніх умов».

Раніше Нетаньягу повідомив, що перемовники від Ізраїлю не повернулися до Каїра для подальших переговорів про перемир’я, бо вимоги ХАМАСу були абсолютно неприйнятними.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«Вони хочуть перемогти Ізраїль. Ми, звісно, з ними не згодні. Коли ХАМАС відмовиться від цих маячних вимог, ми зможемо рухатися далі».

Переговори за посередництва Єгипту та Катару, спрямовані на досягнення припинення вогню в Секторі Гази та звільнення понад 100 ізраїльських заручників, поки не дали результатів. Останній раунд завершився приблизно тиждень тому. Нетаньягу сказав, що серед вимог угруповання — припинення війни та збереження влади ХАМАСу.

А тим часом тисячі ізраїльтян виходять на вулиці Тель-Авіва, вимагаючи негайно визволити всіх заручників, які досі перебувають у Секторі Гази.
Коротке посилання на цю сторінку:

Єгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: