27.02.2024
Телеканал NTD

Сотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у Чилі

Сотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у Чилі

Сотні людей, як і раніше, уважають зниклими безвісти внаслідок лісових пожеж у центральній частині Чилі. Підтверджено..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Сотні людей, як і раніше, уважають зниклими безвісти внаслідок лісових пожеж у центральній частині Чилі. Підтверджено загибель 131 особи. Проте впізнали лише кілька тіл. Багато хто намагається знайти своїх родичів.

Тим, хто вижив, також доводиться охороняти вціліле майно від мародерів.

Ірма стежить за будинком свого сина, який зараз у лікарні.

[Ірма Домінгес, погорілиця]:

«Я більше не плачу. Я охороняю власність, інакше хтось прийде й усе розкраде. <…> Це дім мого сина. Він зараз у лікарні — травмувався, коли намагався врятувати з вогню батька. На жаль, не зміг. Його батько помер там, у хаті. Усе це дуже жахливо. Немає жодної допомоги. Це найстрашніше: нам ніхто не допоміг, пожежники не приїхали, у нас нічого не лишилося. Це була страшна катастрофа».

Марселі хтось пожертвував матрац. Вона поклала його в єдиній уцілілій частині своєї оселі — у курнику.

[Марсела Басаєс, погорілиця]:

«Я все життя пропрацювала на ринку, із 17 років. Почала будувати дім. <…> Й ось чим усе скінчилося. Це те, що лишилося від усіх моїх старань. Я сподіваюся отримати якусь допомогу, щоб відновити щось, щоби було де переночувати».

Президент відвідав постраждалий район та оголосив про заходи допомоги сім’ям. Серед них дозвіл тимчасово не сплачувати за комунальні послуги, виділення коштів на відбудову та поліпшення умов відпустки через хворобу.

Ці лісові пожежі стали найстрашнішим стихійним лихом у Чилі після землетрусу та цунамі 2010 року, унаслідок яких загинуло понад 500 людей. Швидкість поширення вогню та його смертоносність були небувалими.

Науковці кажуть, що до незвично спекотної погоди призвів природний феномен Ель-Ніньйо.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліЗнов маски: у Мілані нічим дихатиПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейВеликі повені на півночі Іраку: є загибліЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: