27.09.2024
Телеканал NTD

Новий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Новий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Парад із нагоди китайського Нового року проходить у Флашингу. Це найбільш густонаселений китайський квартал Нью-Йорка. Бере..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Парад із нагоди китайського Нового року проходить у Флашингу. Це найбільш густонаселений китайський квартал Нью-Йорка.

Бере участь понад 80 колективів з усієї Азії та коло 25 рухомих платформ.

На чолі процесії — нью-йоркська кінна поліція, а також правоохоронці на мотоциклах.

За ними йдуть чиновники та представники всіляких організацій.

[Мелінда Кац, окружний прокурор округу Квінс]:

«Ми тут, щоб виразити повагу та любов до китайської громади й побажати всім щасливого Нового року!»

[маленький глядач параду]:

«З Новим роком!»

Найбільша в параді — колона прихильників Фалуньгун. Тут і прикрашений човен, і лотоси, які танцюють, і доброзичливий енергійний дракон, адже новий рік — рік Паперового дракона. Супроводжують процесію і китайські барабани.

[учасниця параду]:

«Барабанами тайко можна підіймати бойовий дух і відлякувати злих духів».

Фалуньгун — система вдосконалення душі та тіла, що походить із Китаю. Водночас у самому Китаї вже понад 20 років комуністична влада репресує і зводить наклеп на цей рух через його масовість.

Деякі глядачі параду недавно приїхали з КНР. Вони вражені тим, що в США Фалуньгун займаються вільно, і що цей рух має велику підтримку в суспільстві.

[Чжан Янь, жителька Флашингу]:

«Я вперше побачила таку процесію Фалуньгун. Вони можуть іти відкрито. Я вражена й дуже схвильована. У Китаї наше покоління, зокрема й ті, хто практикує Фалуньгун, зазнає переслідувань. Компартія позбавила людей права займатися цим і провадить жорстокі репресії. Тож мене переповнюють почуття».

Скотт керує групою, яка розважає глядачів танцем дракона.

[Скотт Чінн, учасник параду]:

«Ми почали показувати танець дракона у 2005 році. Минуло майже 20 років. Я займаюся Фалуньгун, тому щороку під час виступу не відчуваю втоми. Я беру участь щороку».

Дракона в Китаї вважають дуже сприятливим символом. Він приносить процвітання та добробут.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на Ізраїль

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: