27.10.2024
Телеканал NTD

На АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної води

На АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної води

Витік радіоактивної води стався на АЕС «Фукусіма-1» у Японії. Рідина витекла з пристрою очищення забрудненої води...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Витік радіоактивної води стався на АЕС «Фукусіма-1» у Японії. Рідина витекла з пристрою очищення забрудненої води. Про це повідомила компанія-оператор, додавши, що довкілля за межами станції не постраждало.

За її оцінками, витекло до 5,5 тонн радіоактивної води. Як з’ясувалося, 10 із 16 вентилів на водоочисному устаткуванні залишилися відкритими під час робіт із технічного обслуговування. Тоді очисну установку промивали прісною водою.

Радіоактивність забрудненої води становить 22 мільярди бекерелів. Це в 14 мільйонів разів перевищує норму — півтори тисячі бекерелів.

Водночас компанія-оператор заявила, що вода з високим вмістом цезію і стронцію в океан не потрапила, а пішла в землю.

Згодом цей ґрунт треба буде зрізати й утилізувати, щоб запобігти подальшому забрудненню.

Нагадаємо, аварію на АЕС «Фукусіма-1» спровокував потужний землетрус та цунамі у 2011 році. Вона стала наймасштабнішою ядерною катастрофою у світі з часів вибуху на Чорнобильській АЕС 38 років тому.
Коротке посилання на цю сторінку:

На АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокГонконг посилив закон про нацбезпекуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в Україні25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: