28.05.2024
Телеканал NTD

Двоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островів

Двоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островів

Іспанська берегова охорона врятувала понад 100 мігрантів. Човен виявили біля острова Гран-Канарія. Дві людини дорогою померли...

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Іспанська берегова охорона врятувала понад 100 мігрантів. Човен виявили біля острова Гран-Канарія. Дві людини дорогою померли. Одна була у важкому стані. Її гелікоптером доставити до лікарні. Мігрантів, які вижили, і тіла померлих перевезли на судні до порту Аргінегін.

А недавно на Канарські острови лише впродовж трьох днів на 18 човнах прибула 1000 мігрантів. Один дорогою помер.

Загалом у січні цього року до Канарських островів дісталося 7270 нелегалів. Це майже в 13-ро більше, ніж у січні торік. Тоді на архіпелазі висадилося 566 шукачів кращого життя. Такі дані наводить МВС Іспанії.

Мігранти здебільшого пливуть із Сенегалу та Мавританії. Іспанія та Євросоюз уклали угоди з цими країнами, щоб обмежити кількість африканців, що прибувають так званим Атлантичним маршрутом.

Однак багато молоді однаково намагається дістатися Європи. Вона каже, що через економічні проблеми на батьківщині має мало можливостей. Деякі ще посилаються на політичні заворушення.

Торік із Західної Африки на Канарські острови прибуло 40 000 нелегальних мігрантів. Це рекордна кількість. Навіть у кризовому 2016 році мігрантів було менше на 8000. Загалом до Іспанії торік прибуло понад 55 000 шукачів кращого життя.

За даними некомерційної організації Caminando Fronteras, торік під час спроби дістатися Іспанії загинуло 6600 мігрантів. Більшість пливла через Атлантику. Ця кількість удвічі вища, ніж була 2022 року.

Атлантичний маршрут через сильні океанічні течії вважають дуже небезпечним. Але мігранти ризикують, бо інші шляхи до ЄС перекрили.
Коротке посилання на цю сторінку:

Двоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: