27.12.2024
Телеканал NTD

Канада обмежить час роботи для іноземних студентів

Канада обмежить час роботи для іноземних студентів

Канадський уряд планує обмежити роботу іноземних студентів. Країна зіткнулася з небувалим напливом іноземців, які бажають здобути..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Канадський уряд планує обмежити роботу іноземних студентів. Країна зіткнулася з небувалим напливом іноземців, які бажають здобути освіту. Ті користуються спрощеними міграційними правилами.

Тепер студенти зможуть працювати максимум 20 годин на тиждень. Раніше було 40.

[студентка]:

«Навряд чи вони подумали про це з погляду студентів. 30 тисяч доларів (за університет) — це дуже велика сума. Не знаю, звідки батьки можуть узяти такі гроші».

У Канаді рекордний приріст населення. За рік він перевищив 3,2 %. Таких темпів не було з 50-х років минулого століття. Водночас приріст відбувається завдяки міграції: іноземних робітників і студентів.

Загалом студенти становлять 2,5 % населення країни. Є побоювання, що після запровадження нових обмежень якийсь час бракуватиме працівників у галузі громадського харчування та роздрібної торгівлі.

[Максимиліан Рой, віцепрезидент Асоціації рестораторів Канади]:

«На студентів припадає 4,6 % усіх наших працівників. Це дуже важлива частина галузі, і ми хочемо бути впевненими, що вона, як і раніше, доступна».

Водночас мета уряду — зменшити кількість студентів, щоб зупинити темпи інфляції заробітної плати та знизити попит на оренду доступного житла. Останній показник нині зашкалює.

Система охорони здоров’я Канади також зазнає величезного тиску, бо лікарів бракує, а, відповідно, знижується і якість обслуговування.

Як показують опитування, більш ніж половина канадців уважає, що країна має приймати менше іноземних студентів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Канада обмежить час роботи для іноземних студентівІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: