27.03.2024
Телеканал NTD

Лісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людей

Лісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людей

Смертоносні лісові пожежі дісталися околиць морських курортів Вінья-дель-Мар та Вальпараїсо в Чилі. Також вогонь охопив сусідні..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Смертоносні лісові пожежі дісталися околиць морських курортів Вінья-дель-Мар та Вальпараїсо в Чилі. Також вогонь охопив сусідні міста. Загалом під загрозою опинилося понад мільйон людей.

За кілька днів загинуло 112 осіб, сотні зникли безвісти. У своїх будинках згоріло багато людей похилого віку. Також багато хто потрапив до вогняної пастки, намагаючись виїхати з міста на автомобілі. Влада каже, що кількість жертв зростатиме. У країні оголосили дводенну жалобу.

У вогні згоріли тисячі будинків. Подружня пара — Серхіо та Марія прожили у Вінья-дель-Марі 30 років. Вони мали дім і майстерню. Тепер лишилися тільки стіни, сміття та покручений метал.

[Серхіо Еспехо, житель Вінья-дель-Мара]:

«Це моя майстерня. Ми лишилися ні з чим. Усе нажите принесено в жертву».

Дехто каже, що лихо більше схоже не на пожежу, а на ядерний вибух — настільки масштабні руйнування.

[Хуан Контрерас, житель Вінья-дель-Мара]:

«Це моя кухня. Там стояла пральна машина. Це ванна, тут був душ і туалет. Тут була спальня, ще одна спальня. Це вітальня. Там їдальня».

У саму лише неділю спалахнуло понад 30 пожеж. Президент Чилі запровадив надзвичайний стан, щоб відправити більше сил на боротьбу з вогнем та на допомогу потерпілим. Крім рятувальників, залучено 1300 військовиків. У зонах лиха оголошено комендантську годину.

[Габріель Борич, президент Чилі]:

«Пожежі ширяться швидко. Погода ускладнює боротьбу. Спекотно. Сильний вітер швидкістю 30 кілометрів за годину та з поривами до 60-ти. Також низька вологість. Якщо ви отримали повідомлення з інструкціями щодо евакуації і думаєте, що пожежа далеко, ви помиляєтеся. Якщо надійшло повідомлення, треба евакуюватися».

Це лихо стало найбільш смертоносним у Чилі з 2010 року, коли внаслідок землетрусу та цунамі загинуло 800 людей і 1200 зникло безвісти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у Чилі25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: