27.03.2024
Телеканал NTD

Французькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у Парижі

Французькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у Парижі

Французький уряд відправив бронетехніку для захисту важливого гуртового продовольчого ринку в Парижі. Його намагаються заблокувати фермери,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Французький уряд відправив бронетехніку для захисту важливого гуртового продовольчого ринку в Парижі. Його намагаються заблокувати фермери, які протестують проти різкого зменшення доходів. Поліція вже затримала 18 осіб.

Французька влада попередила, що хоча протести фермерів на автомагістралях допустимі, поліція не дозволить блокувати аеропорти або ринок «Рюнжі», де магазини, супермаркети та ресторани з усієї Франції та інших країн закуповують свіжі продукти.

Фермери й далі блокують шосе у Франції та Бельгії. Протести також поширилися й на інші країни Європи.

[французький фермер]:

«До нас починають дослухатися, тож ми раді. Ось чому приєднується дедалі більше людей. Ми об’єдналися й ми не готові знімати блокади, доки не дістанемо відповіді на наші запитання».

[французький фермер]:

«У Європі в усіх нас мають бути однакові обмеження, однакові норми та відсутність недобросовісної конкуренції. До того ж існують угоди про вільну торгівлю та багато іншого, список вимог дуже довгий, і нам потрібні конкретні речі».

У Бельгії сотні тракторів прибули до Брюсселя. Там лідери ЄС зберуться на саміт із фінансування України. Протестувальники останніми днями сфокусувалися на цій зустрічі найбільше. Фермери кажуть, що скасування мит на українську продукцію робить їхній бізнес неконкурентоздатним.

[бельгійський фермер]:

«Ми хотіли приїхати сюди відразу, бо вважаємо, що найголовніше — заблокувати Європарламент. Це столиця Євросоюзу. Тут розв’язують усі питання. Тепер чекаємо до завтра — побачимо, що вони вирішать».

Європейська комісія вже запропонувала обмежити імпорт сільськогосподарської продукції з України, а також забезпечити більшу гнучкість у правилах використання необроблених земель.

[Марош Шефкович, комісар ЄС]:

«Наші фермери абсолютно необхідні для продовольчої безпеки Європи. Вони створили агрохарчову промисловість, якою ми можемо пишатися, бо ми великі експортери. Ніхто у світі не сумнівається в тому, що європейські харчові стандарти найвищі та найліпші у світі».

Італійські фермери також приєдналися до протестного руху. Вони вимагають від уряду пом’якшити екологічні правила та захистити їх від зростання цін та дешевого імпорту.

Протестують і грецькі фермери. Вони поставили свої трактори вздовж автомагістралей у центрі країни, ненадовго перекриваючи шосе.

Вони кажуть, що витрати на виробництво зростають, а ціни на їхню продукцію залишаються низькими. Їхня вимога — збільшити компенсації за посіви та худобу, втрачені через торішні повені. Також вони хочуть, щоб знизили ціни на пальне та електроенергію.

Протести в центрі та на півночі Греції щодня зростають. До них приєднується дедалі більше фермерів, погрожуючи блокувати автомагістралі на триваліші періоди.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліВ Україні новий головнокомандувачНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: