27.12.2024
Телеканал NTD

Обіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро Україні

Обіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро Україні

У четвер, 1 лютого, 27 лідерів країн Євросоюзу одностайно підтримали надання макрофінансової допомоги Україні. У період..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У четвер, 1 лютого, 27 лідерів країн Євросоюзу одностайно підтримали надання макрофінансової допомоги Україні. У період з 2024 по 2027 рік ЄС виділить 50 млрд євро.

[Роберта Мецола, президент Європарламенту]:

«Ми багато тижнів тримали наших українських друзів у напруженні щодо того, чи досягнемо ми домовленості. І те, що це було досягнуто так швидко, — результат наполегливої роботи багатьох наших лідерів».

Торік у грудні прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наклав вето на виділення допомоги Україні. Однак перед самітом лідери ЄС посилили на нього тиск, і після тижнів суперечок він скасував своє рішення.

Угода про допомогу Україні передбачає щорічне обговорення пакета, а також можливість його перегляду через два роки, «якщо це буде потрібно».

Володимир Зеленський подякував європейським лідерам за допомогу.

[Володимир Зеленський, президент України]:

«Це чіткий сигнал, що Україна витримає і що Європа витримає. Також дуже важливо, що це рішення було ухвалене всіма одноголосно».

Перш ніж кошти почнуть надходити до України, програму має затвердити Європейський парламент. Найближча його пленарна сесія пройде 26–29 лютого цього року.

Як повідомляють, перший платіж обсягом 4,5 млрд євро Україна може отримати вже в березні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Обіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуВ Україні новий головнокомандувачІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: