27.10.2024
Телеканал NTD

Тримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин

Тримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин

Тримати незареєстрованих собак породи американський буллі XL в Англії та Уельсі тепер буде кримінальним злочином. 1..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тримати незареєстрованих собак породи американський буллі XL в Англії та Уельсі тепер буде кримінальним злочином. 1 лютого набув чинності відповідний закон, який уряд запровадив після низки смертельних нападів на людей і тварин.

Террі Вігзелл має двох вихованців цієї породи. Каже, що закон несправедливий, бо спрямований на собак, а не на безвідповідальних власників.

[Террі Вігзелл, власник американських буллі XL]:

«Не можна судити про нього лише з його вигляду. Коли я вдягаю йому намордник і беру на прогулянку, він дивиться на мене, не розуміючи, за що я його караю».

Як уважають, у країні з’явилося багато небезпечних буллі XL, бо відразу кілька британських собаківників зосередилися на розведенні агресивних особин для собачих боїв.

Заборону торік наклав прем’єр-міністр Ріші Сунак після низки нападів, які спричинили значне обурення громадськості.

Американські буллі бувають чотирьох типів. XL — найбільші та найсильніші.

46-річна Соня досі не може стримати сліз, коли згадує, як три американські буллі XL напали на її собаку, а також покусали її чоловіка, який намагався ту захистити.

[Соня Фалейро, жителька Великої Британії]:

«Коли він боровся з однією собакою і намагався звільнити Зої з її щелеп, дві інші теж накинулися на Зої, ніби вона була іграшкою. Вони хотіли розірвати її на частини».

До 1 лютого в країні офіційно зареєстрували понад 30 тисяч собак цієї породи. У громадських місцях вони мають бути в намордниках. Також власники зобов’язані їх стерилізувати.

Житель Бірмінгема Сем Вілкінсон урятував і дав притулок кільком буллі XL.

[Сем Вілкінсон, житель Бірмінгема]:

«Після оголошення заборони почався хаос. Власники панікували, бо для них стерилізувати тварин було дорого. Стало дуже багато покинутих собак. Господарі кидали їх на вулиці, прив’язували до ліхтарних стовпів, дерев. У деяких випадках собак доводилося виловлювати з каналів. Це було жахливо».

Водночас порушникам закону загрожують великі штрафи та ув’язнення на строк до шести місяців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяЧим пригощатимуть гостей «Оскара»У принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбука

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: