27.03.2024
Телеканал NTD

Японія: як живеться людям через місяць після землетрусу

Японія: як живеться людям через місяць після землетрусу

Коли Тіса Терасіта вмикає кран на кухні, нічого не відбувається. [Тіса Терасіта, жителька Судзу

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Коли Тіса Терасіта вмикає кран на кухні, нічого не відбувається.

[Тіса Терасіта, жителька Судзу]:

«Звикаємо так жити. Це вже стало нормою, так чи інакше ми проходимо через це. Ми не маємо вибору, окрім як це пережити».

З дня землетрусу на японському острові Ното минув рівно місяць. Він був силою 7,6 бала та зруйнував понад 44 тисячі будинків. Ще 40 тисяч домогосподарств залишилося без водопостачання.

Місцеві жителі досі постають перед труднощами. Десь воду вже дали, а десь на це піде ще кілька місяців.

[жителька Сіки]:

«Про відновлення поки не йдеться. Мені щойно відновили водопостачання. Я довго не могла прийняти ванну. Тут є велика громадська лазня, але щоб купити туди квиток, треба вставати о 5-й ранку. Тепер буде трохи простіше».

Водночас регіон не припиняє трусити.

[жителька Сіки]:

«Сьогодні вранці, коли я була вдома, був землетрус магнітудою 4,4. Усе тряслося. По телебаченню сказали, що може бути ще сильніший афтершок. Мені страшно».

Понад 13 тисяч людей туляться в тісних евакуаційних центрах. Водночас там було виявлено респіраторні інфекції та гастроентерит. Люди напружені.

[евакуйований]:

«Живемо сьогоднішнім днем. Може, за кілька місяців зможемо думати про завтрашній».

Землетрус, що трапився першого дня нового року, став найсмертоноснішим у Японії за останні 8 років. За даними влади префектури Ісікава, він забрав життя понад 230 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японія: як живеться людям через місяць після землетрусуНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Спалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: