28.02.2024
Телеканал NTD

Десятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долині

Десятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долині

Десятки різнобарвних повітряних куль усіяли майже безхмарне небо над швейцарським альпійським містом Шато-д'О. Тут проходить щорічний..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Десятки різнобарвних повітряних куль усіяли майже безхмарне небо над швейцарським альпійським містом Шато-д’О. Тут проходить щорічний фестиваль повітроплавання. Він зібрав пілотів і глядачів з усього світу.

Американський пілот Еліав Коен налітав понад 1000 годин у багатьох країнах, зокрема в США та Таїланді. Каже, що тут найнеймовірніше місце для польотів на аеростатах.

[Еліав Коен, пілот аеростата]:

«У США в горах зазвичай не літають, особливо через гірські долини, бо між ними немає міст. Тож можливість літати тут над Альпами на висоті 2500–2700 метрів просто вражає. Також одночасно літає 50–60 повітряних куль. Це приголомшливо, особливо в цьому красивому та безтурботному місці».

Захід триває дев’ять днів. Беруть участь команди на 75 аеростатах.

[Еліав Коен, пілот аеростата]:

«Це дуже заспокоює. На повітряній кулі не відчуваєш турбулентності. Просто Земля віддаляється від тебе, а ти віддаляєшся від неї».

Містечко Шато-д’О стоїть в альпійській долині. Воно славиться сильними вітрами, завдяки яким польоти тут особливі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Десятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: