27.03.2024
Телеканал NTD

Найбільша у світі природна ковзанка відкрилась у Канаді

Найбільша у світі природна ковзанка відкрилась у Канаді

Найбільша у світі природна льодова ковзанка відкрилася в Оттаві — столиці Канади. Це частина каналу Рідо,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Найбільша у світі природна льодова ковзанка відкрилася в Оттаві — столиці Канади. Це частина каналу Рідо, що проходить через центр міста.

Протяжність ковзанки — 7,8 кілометра. Багато років вона була найдовшою у світі. 2008-го першість перейшла до ковзанки в канадському місті Вінніпег — її довжина 8,54 кілометра. Але ковзанка в Оттаві ширша, тому вона й далі найбільша у світі. Її площа дорівнює площі 90 олімпійських хокейних полів.

[жителька Оттави]:

«Я дуже хвилююся, бо ще не каталася на ковзанах на каналі. Тож сьогодні особливий день».

Торік ковзанка не працювала, бо зима була м’якою, і канал недостатньо промерз. Її відкривають тільки тоді, коли товщина льоду не менша ніж 30 сантиметрів. Для цього щонайменше десять днів поспіль на вулиці має стояти мороз нижчий за 10 градусів.

Канал Рідо проклали в першій половині XIX століття на випадок вторгнення США. Зараз він сполучає Оттаву та Кінгстон. Його довжина — 202 кілометри. Канал є у списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Узимку льодова ковзанка стає частиною фестивалю «Вінтерлюдія». Під час свята проходить багато заходів, зокрема конкурси крижаних та снігових скульптур, музичні концерти та льодові вистави, а також масове катання на ковзанах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільша у світі природна ковзанка відкрилась у КанадіЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горили

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: