27.11.2024
Телеканал NTD

«Є привід для оптимізму»: Столтенберг зробив заяву після форуму в Давосі

«Є привід для оптимізму»: Столтенберг зробив заяву після форуму в Давосі

Президент України Володимир Зеленський цього тижня провів низку дискусій із політичними та бізнес-лідерами на Всесвітньому економічному..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Президент України Володимир Зеленський цього тижня провів низку дискусій із політичними та бізнес-лідерами на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Він закликав Захід посилити санкційний тиск на Кремль і збільшити підтримку Києва.

У вівторок, 16 січня, Зеленський зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Вони обговорили посилення ППО та інші оборонні потреби України, а також наступний саміт НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 9–11 липня. Окремо було порушено питання стосовно двосторонніх безпекових угод на кшталт тієї, яку минулого тижня Україна підписала з Великою Британією.

За результатами зустрічі Столтенберг написав на своїй сторінці в соцмережі: «Чудово почати день у Давосі із зустрічі з президентом Зеленським. Попри серйозну ситуацію на полі бою, є привід для оптимізму: Україна зберігає свою незалежність, українці відкинули Росію та обрали Захід; і Україна ближче до НАТО, ніж будь-коли».

Основними темами зустрічі Зеленського з американським держсекретарем Ентоні Блінкеном і радником з нацбезпеки США Джейком Салліваном у Давосі стали продовження глобальної підтримки України, залучення інвестицій в українську економіку, проведення антикорупційних реформ.

Президент Євросоюзу Урсула Фон дер Ляєн також заявила, що Захід має і далі надавати Україні зброю та гроші, якщо він хоче, щоб Україна досягла успіху у війні з Росією.

[Урсула фон дер Ляєн, президент ЄС]:

«Україна може перемогти в цій війні. Але ми повинні й далі посилювати їхній опір. Українцям потрібне передбачуване фінансування на 2024 рік та на дальший період. Їм треба постійне постачання зброї, щоб захистити країну та повернути їй законну територію. Їм потрібні можливості для стримування майбутніх нападів Росії».

У зверненні до учасників Давосу Зеленський закликав міжнародний бізнес інвестувати в Україну. Він провів зустріч з інвестиційними компаніями, зокрема з керівництвом однієї з провідних світових фінансових компаній JP Morgan Chase.

Також президент України заявив, що Україна та Швейцарія домовилися об’єднати зусилля для організації глобального саміту миру.

Всесвітній економічний форум проходить у Давосі щороку. Він об’єднує близько 2500 найвищих керівників бізнесу, міжнародних політичних лідерів, обраних інтелектуалів та журналістів, щоб обговорити найактуальніші глобальні питання.

Коротке посилання на цю сторінку:

«Є привід для оптимізму»: Столтенберг зробив заяву після форуму в ДавосіФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Ізраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в Ісландії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: