27.03.2024
Телеканал NTD

По підземних об’єктах хуситів завдали ударів у Ємені

По підземних об'єктах хуситів завдали ударів у Ємені

Вибухи лунали в столиці Ємену Сані рано-вранці у вівторок. Американські та британські війська завдали нової серії..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Вибухи лунали в столиці Ємену Сані рано-вранці у вівторок. Американські та британські війська завдали нової серії ударів. Пентагон заявив, що ціллю атаки стало підземне сховище хуситів, а також ракетні та розвідувальні об’єкти, які проіранське угруповання використовує проти судноплавства в Червоному морі.

Військовий високопосадовець США на умовах анонімності повідомив, що було випущено від 25 до 30 ракет, зокрема з літаків, які злетіли з американського авіаносця.

За останні кілька тижнів коаліція США та союзних країн провела загалом вісім раундів ударів. Однак вони поки що не змогли зупинити напади хуситів на кораблі в Червоному морі.

Офіційні особи США заявляють, що ці удари підірвали спроможність хуситів проводити складні атаки. Проте, що саме було знищено, вони не повідомляють.

Хусити, які контролюють найбільш густонаселені райони Ємену, заявили, що учиняють напади на знак солідарності з палестинцями і як протест проти ударів Ізраїлю по Сектору Гази.

Їхні атаки на кораблі порушили міжнародне судноплавство та посилили побоювання щодо глобальної інфляції, оскільки вантажовідправники уникають Червоного моря, обираючи довші маршрути.

Експерти кажуть, що нова стратегія Байдена стосовно Ємену спрямована лише на ослаблення бойовиків-хуситів. Вона не передбачає перемоги над цим угрупованням чи прямого виступу проти Ірану, який його спонсорує.
Коротке посилання на цю сторінку:

По підземних об’єктах хуситів завдали ударів у ЄменіЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: