28.06.2024
Телеканал NTD

США внесли єменських хуситів до списку терористичних угруповань

США внесли єменських хуситів до списку терористичних угруповань

Хусити в Ємені в середу ховали чотирьох бойовиків, убитих унаслідок нещодавніх авіаударів США. Водночас Вашингтон додав..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Хусити в Ємені в середу ховали чотирьох бойовиків, убитих унаслідок нещодавніх авіаударів США.

Водночас Вашингтон додав підтримуваних Іраном єменських повстанців до списку терористичних організацій. Тепер щодо хуситів запровадять жорсткі санкції. Це перекриє фінансування та постачання зброї, завдяки яким бойовики мали змогу атакували кораблі на критично важливих морських шляхах Червоного моря.

[Джон Кірбі, представник Ради національної безпеки США]:

«Ми вжили цих заходів через їхні постійні, безрозсудні та невибіркові напади на судна, що йдуть транзитом через Червоне море та Аденську затоку. Ці атаки — яскравий приклад тероризму, порушення міжнародного права, а також серйозна загроза життю людей і міжнародній торгівлі».

Представник хуситів назвав це шантажем, а також американською та британською агресією проти Ємену.

Ополченці-хусити нападають на кораблі з листопада. Це сповільнило міжнародну торгівлю та занепокоїло західні країни.

Хусити заявляють, що діють із солідарності з палестинцями. Вони здійснюють напади на маршруті, на який припадає близько 15 % світового судноплавства і який є життєво важливим каналом між Європою та Азією.

Виступаючи в середу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, міністр закордонних справ Ірану заявив, що безпека судноплавства в Червоному морі пов’язана із ситуацією в Секторі Гази.

Джон Кірбі відкинув це твердження.

[Джон Кірбі, представник Ради національної безпеки США]:

«Усі їхні аргументи, що мова йде про війну в Газі… — це як забивати кілок у солом’яне опудало. Це нісенітниця».

Недавно США та їхні союзники почали операцію для захисту суден у Червоному морі. Вони також завдали ракетних ударів по об’єктах хуситів. У відповідь Іран випустив ракети по Іраку та Пакистану. Удари, зі слів Тегерана, були спрямовані на ізраїльські бази.

Цікаво, що попередній президент США вже вносив хуситів до списку терористів. Але пізніше Джо Байден це рішення скасував.
Коротке посилання на цю сторінку:

США внесли єменських хуситів до списку терористичних угрупованьТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткіший«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»У Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судКанада обмежить час роботи для іноземних студентівВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: