28.05.2024
Телеканал NTD

ЄС виступає проти переслідування Фалуньгун у Китаї

ЄС виступає проти переслідування Фалуньгун у Китаї

Парламент ЄС у четвер ухвалив резолюцію, яка закликає Китай припинити переслідувати практикувальників Фалуньгун. Фалуньгун (інша назва..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Парламент ЄС у четвер ухвалив резолюцію, яка закликає Китай припинити переслідувати практикувальників Фалуньгун.

Фалуньгун (інша назва Фалунь Дафа) — духовна практика, яка містить медитативні фізичні вправи та моральне вчення, яке спирається на принципи правдивості, співчуття та терпимості. Її прихильників уже понад 24 роки переслідують у Китаї.

Ухваленню резолюції передувало звернення до комісії та парламенту ЄС громадянина Китаю, який нині живе в Німеччині, Лебіня Діна. Він розповів про долю свого батька Юаньде Діна.

Той — фермер, який вирощував чай біля міста Жичжао. Його викрали та ув’язнили, бо він займається Фалуньгун.

Член парламенту ЄС від Німеччини Міхаель Галер відгукнувся на заклик Лебіня.

Європарламент поставився до ситуації серйозно й провів дебати щодо резолюції стосовно переслідування прихильників Фалуньгун у Китаї, зокрема і Юаньде Діна.

[Міхаель Галер, член парламенту ЄС від Німеччини]:

«Сьогодні ми зосередимося на людях, що практикують Фалуньгун. (…) Ми вимагаємо припинити переслідування та утиски. Ми вимагаємо негайно й безумовно звільнити всіх прихильників Фалуньгун».

Галер вимагає персональних санкцій щодо всіх, хто причетний до переслідування.

[Міхаель Галер, член парламенту ЄС від Німеччини]:

«Ми вимагаємо, приміром, не видавати їм візи, і якщо в когось із них є рахунки за кордоном, на них треба накласти арешт».

Для члена парламенту від Словаччини Міріам Лексманн страждання та переслідування практикувальників Фалуньгун є символом тиранії КПК.

[Міріам М. Лексманн, член парламенту ЄС від Словаччини]:

«Цілком неприйнятно, що цих людей переслідують лише тому, що вони хочуть практикувати Фалуньгун. Їх катують, поводження китайської компартії зі своїми громадянами неприйнятне».

Лебінь Дін уважає, що це великий крок уперед у визволенні його батька та ще як мінімум 70 практикувальників Фалуньгун, які, імовірно, теж зазнають тортур.

[Лебінь Дін, практикувальник Фалуньгун]:

«Я прошу й далі докладати зусиль, щоб притягнути винних до відповідальності, (…) щоб зупинити примусове вирізання органів у практикувальників Фалуньгун та всіх інших у Китаї загалом, бо переслідування прихильників Фалуньгун — справді злочин проти людяності».

Галер зобов’язується передати заклик Лебіня про допомогу комісару ЄС і домагатися конкретних дій щодо китайського режиму.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС виступає проти переслідування Фалуньгун у КитаїОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: