28.07.2024
Телеканал NTD

Еквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиків

Еквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиків

Збройні сили Еквадору почали патрулювати водні шляхи країни в межах боротьби уряду зі злочинними угрупованнями. У..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Збройні сили Еквадору почали патрулювати водні шляхи країни в межах боротьби уряду зі злочинними угрупованнями.

У затоці Гуаякіль офіцери військово-морського флоту оглядають комерційні та рибальські судна, що курсують біля портів. Ці операції дають змогу не дати завантажити наркотики чи інші заборонені речовини на кораблі, що прямують до Європи.

[офіцер ВМС Еквадору]:

«Ми радикально змінили підхід до підтримання безпеки в країні. Завдяки військовим операціям ми змогли нейтралізувати 22 угруповання, які визнано терористичними. Вони формувалися в країні впродовж багатьох років».

Після захоплення заручників у тюрмах і насильства, що охопило південноамериканську країну, президент Даніель Нобоа минулого тижня ввів 60-денний надзвичайний стан, зокрема комендантську годину в нічний час. Він також оголосив терористичними низку злочинних банд.

Водночас еквадорці хочуть якнайшвидше повернутися до нормального життя. Зараз вулиці багатьох міст, зокрема й столиці, патрулюють солдати та поліція. Вулиці, які ведуть до урядових установ, перекрито.

[жителька Кіто]:

«Ми боїмося, що щось може знову статися. Ми налякані. Район довкола президентського палацу закритий. Маємо надію, що все стихне й стане, як і раніше. Ми хочемо жити спокійно й ходити вулицями без страху».

[житель Кіто]:

«Ми хочемо, щоби все скінчилося, щоб нормальне життя повернулося. На це зараз сподіваються всі еквадорці».

Усіх заручників, захоплених під час бунтів у в’язницях, уже визволили. Тепер влада намагається взяти під контроль усі пенітенціарні заклади.

Відколи запровадили надзвичайний стан, правоохоронці арештували понад 1000 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Еквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиківЗнов маски: у Мілані нічим дихатиНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейКанада обмежить час роботи для іноземних студентівПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в Україні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: